Een blik in... mijn kleerkast

Oh jee, dit is nog veel meer uit mijn comfortzone komen dan de kleerkast van mijn dochter te tonen.

Wat ik eigenlijk nodig heb, is een stylist(e) denk ik.... Jani, als je dit leest, kom maar af! :D

Mijn kledingsstijl wordt door collega's blijkbaar omschreven als 'vrolijk'. M.a.w. kleurrijk en vol met prints waarbij je direct ziet dat een kledingstuk zelfgemaakt is en niet uit de H&M of WE komt...

 Het verhaal van vorige week zet zich verder, alleen dat ik voor mezelf nóg meer problemen heb met dingen die oncombineerbaar blijken en dus zelden gedragen worden.

Bovendien hangen er zo veel kleren op kleerhangers, dat er met geen geweld nog iets tussen past. Maar om dan bepaalde dingen op te vouwen en elders te bewaren, is ook geen optie, want ook daar geen plaats!

Op kleerhangers: rokken (veel niet combineerbaar...) broeken (meeste donkerblauwe jeans, maar die waren net alle vier in de was, haha), een aantal vestjes, truitjes en bloesjes en ehm... veel jurkjes.

Opgevouwen:
- bovenste schab alles zonder mouwen, veelal topjes met spaghettibandjes die ik onderaan draag
- daaronder T-shirts
- daaronder longsleeves of niet zo'n dikke truitjes
- daaronder truien
- onderste schab dingen die ik nog maar zelden draag + rolkraagtrui met bling, waarvoor ik geen plaats had om hem op te hangen.
Ik heb dus dringend eens een decluttering nodig hè.... Maar hoe pak ik dat het beste aan? Hangen jullie combinaties bij elkaar? Maar bij sommige dingen (bv. jeans) passen toch veel items?

Vanaf wanneer gooi je iets weg? Hebben jullie zowel de winter als de zomergarderobe in jullie kast hangen of bewaren jullie die andere tijdelijk elders?

Hellep! :D

5 opmerkingen

 1. Voordat ik ging verhuizen heb ik het boek 'Opgeruimd' gelezen. Dat was voor mij een inspiratie om heel veel kleding weg te doen. 7 vuilniszakken met kleding/ schoenen/ ed! Op een gegeven moment zie je niet meer wat je hebt. Een goede tip uit het boek vond ik, zit het kledingstuk niet mooi of niet lekker, doe het weg of in ons geval recycle het, want je gaat het nooit meer met plezier dragen.
  Een rok of jurk met prints zijn toch goed te combineren met een effen kledingstukken?
  Leuk dat je dit item op je blog zet! Het zet mij ook weer aan het denken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. woeps, mijn kleerkast is precies nog erger ;-) welliswaar alles op een vaste plaats, wij hebben kasten van ikea die je zelf kan samenstellen, met bvb broekhangers, gewone hangers, schuiven,... dat is wel handig. We hebben nu wel een gedeelde kleerkast (eigenlijk 2) en in de zomer steken we onze dikke winterpullen in vacuumzakken zodat die motvrij blijven (en uit de weg zitten)
  maar geen nood, ik heb nog een pak meer liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou die van mij niet durven tonen... Ik kreeg 2 kinderen op anderhalf jaar en hou daar flink wat extra kilo's aan over (net voor de zwangerschappen ook gestopt met roken en 2 voetoperaties) waardoor 3/4 van mijn kleerkast eigenlijk niet meer past. Ik zou daar flink de kuis in moeten houden maar ja... Ik hou mezelf voor dat ik dat ooit weer allemaal aan kan 😂
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, wat een leuke post! Zou ik ook eens moeten doen! Jouw kleren zien er toch leuk uit, zo kleurrijk idd! Ik hou daar wel van ;-) Maar je moet het idd kunnen dragen he... Ik merk zelf heel hard dat ik behoefte heb aan een ander type kleren nu ik niet meer ga werken en ik altijd thuis ben met de kindjes. Af en toe ga ik natuurlijk wel eens weg, oef, maar al die schone jurken en rokken komen echt wel weinig uit de kast. Maar ik wil die echt niet wegdoen omdat ik denk ooit wel eens terug te gaan werken, of meer buiten te komen of zo (klinkt erger dan het is hoor...). Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik nu vooral dingen wil naaien die makkelijk en comfortabel zijn om thuis met kids te dragen, en om mee te fietsen en zo. Jij kan misschien nog een paar leuke basics maken in effen kleuren of zo? Of leggings in een kleur die bij je jurken past? Dan draag je ze misschien vaker? Of zelf een jeans of broek maken? Ik zag de Birkin flares en net nog een ander, ik heb het gepind, dus als je wilt zoek ik het effe op. Anyway, bedankt om uit je comfort zone te komen, is heel leuk en ook heel herkenbaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar... een tijdje geleden ruimde ik al veel op wegens te groot, maar na de hangers (rokken, broeken en kleedjes) was de goesting op. Deze week staat de leggers (tshirten en truien) op de planning. Wish me luck !!

  BeantwoordenVerwijderen