Een blik in.. mijn naaikoffer en naaikamer

Mijn naaikoffer
Ik heb een naaidoos van Curver, die ik echt ideaal vind wat betreft indeling en handigheid. Kost zowat 15 euro en ok, 't is niet supervrolijk ofzo, maar wel gebruiksvriendelijk!

Wat daar standaard in zit?
- een tornmesje van goede grootte -- meestal twee tornmesjes voor in het geval dat ik nummer 1 kwijt ben (ken jezelf...)
- een doosje met speldjes
- krijtjes (ik gebruik deze eigenlijk bijna nooit meer, alleen voor op hele donkere stoffen...)
- een lintmeter
- reservenaalden van Prym en Schmetz, ik heb geen voorkeur (voor niet rekbare stoffen maat 70, 80, 90, jeans en een  tweelingnaald van 4mm breed en voor stretch 75 en een tweelingnaald van 4mm breed)
- stiften die extra goed uitwasbaar zijn (uhu, kinderstiften dus...) De mijne zijn van het merk Carioca en hebben een fijne en een mediumdikke punt. Ik gebruik de fijne en als die niet meer schrijven, geef ik ze door aan dochter of zoon, om mee te kleuren. Waar ik ze voor gebruik? Ah, om patronen af te tekenen op mijn stof.
- een balpen om patronen over te tekenen op puinzakken van Action, ideaal patroonpapier!
- extra garen (kleine verslaving van mij..) ik heb de 24 stekertjes vol steken, daarnaast liggen nog kleinere klosjes van 50 meter, en onderin zitten nog 2 dozen met in elke doos 27 klosjes.
- een goede stofschaar en een klein schaartje om draadjes af te knippen
- een doosje met spoeltjes (in mijn naaimachine heb ik daar ook een opbergvakje voor, voor de meest courant gebruikte)
- mijn kartelschaar
- een zakje met veiligheidsspelden, waar ik tevens ook een aantal naailabeltjes in heb steken.
- framilon, ideaal rimpelgerief
- elastiek in verschillende diktes en in zowel zwart als wit
- een zoommaatje

 Mijn naaikamer
Voor iedereen die nu jaloers is op mijn 'naaikamer' eerst ff nuanceren. We hebben beneden een kamer, waar ik naai. In het midden van de kamer is daar een bureau, en daar staat mijn naaimachine op. Aan de andere kant zet ik meestal mijn overlock, als er niemand anders komt naaien. :) In de open kast van Ikea (Kallax, u kent dat vast wel) waar dat bureaublad aan hangt, zitten mijn naaispullen.

Links in de kamer is een hele wand + nog een stukje van de andere muur gevuld met kasten. Daarin zitten spullen van mijn zus, gezelschapsspellen, schoenen, tafellakens, spullen om te verkopen en veel rommel.

 In die kast heb ik ook een dubbele deur waarin ik mijn stoffen heb liggen. Onderaan staan bakken.

 Op het bovenste schab liggen links stofjes waar ik zo op 't eerste zicht niet weet wat ermee te doen, in de grijze potten zit lint en rechts ligt punta en sweaterstof.
Op het 2e schab liggen katoentjes, op het 3e en 4e schab liggen tricots.
 Op het 5e schab weer een verzameling van allegaartjes, vooral overschot van stoffen waar ik ooit es iets mee maakte (fleece, badstof, tafelzeil, you name it)

In de bakken op het 6e schab ziten ook restjes van stoffen (links tricot, midden niet rekbaar) en daarnaast liggen nog overschotten van stof.
Onderaan in de bakken zitten fournituren, in het midden in die blauwe en groene zitten paspel en knopen en in de oranje bakken onder mijn kamsnapskoffer ziten klosjes garen en vlieseline.

Tussen de opbergkast en de Kallax kast, heb ik ook mijn archiefkast die ik verfde staan met al mijn patronen in. Ze zijn daarin netjes opgeborgen in hangmapjes. 

In dezelfde kamer bevindt zich ook het winkeltje van de kinderen, het keukentje, een zetelbed en een paspop. Er staat ook vaker wel dan niet een wasrek (of twee). Om maar te concluderen dat het helaas geen exclusieve naaikamer is, maar dat ik er wel héél graag zit - heerlijk om de kindjes daar te zien spelen terwijl ik aan het naaien ben! En dat ik mijn ventje superdankbaar ben om het zo te organiseren voor mij!

Nog nieuwsgierig naar iets dat u op de foto's zag? Of niet zag? Shoot, ik ben een open boek!

2 opmerkingen

  1. 't Ziet er mooi georganiseerd uit!! Zelf vind ik het ook fijn om te naaien waar Giel speelt, al zegt hij dat hij zich niet kan "concentreren" als ik de overlock gebruik :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leutig hoekske! :) Bij mij gaat het er minder netjes aan toe vrees ik :D

    BeantwoordenVerwijderen