Zsa zsa zilet

Perfect om te mixen en matchen, zo'n zsazsa zilet! ;-) Zij die de knipoog niet begrijpen, moeten even scrollen naar mijn vorige post. :)

Ik knipte de buitenstof in 1 stuk en de binnenstof ook, omdat dat volgens madama zsazsa 'ook kon'. Als iets makkelijks kan, waarom niet dan hè? Ik wou het op naaiweekend in elkaar zetten, en Rebecca ging mij daarbij helpen. Helaas geraakte ik op weekend niet aan dit projectje toe, en moest ik het thuis alleen zien op te lossen.

Rebecca verwees mij naar deze tutorial van tante Hilde, maar daar was dus sprake van een rugpand en twee voorpanden en niet zoals bij mij alles aan elkaar...

Ik legde dus maar goede kanten op elkaar, naaide rondomrond (maar liet een keergat onderaan waar mijn hand vlot door paste) en draaide dan de vest met de goede kant naar buiten. Dan plooide ik het armsgat zoals het moest komen, stak mijn hand door het keergat en nam de twee stoflagen vast zoals ze moesten komen. Dit naaide ik dan heel voorzichtigjes op elkaar - en dat werkte!

Ik maakte maat 6/7 jaar, hoewel Sam nog maar net 5 is geworden. Bij zo'n giletje mag dat best wat groter zijn, toch? Zo kan ze er nog het langst van genieten! Kleine broer heeft hem trouwens ook al aangehad, omdat het zo zacht is :)
 PS:
Patroon: zsa zsa zilet (gratis patroontje)
Stof: buitenstof van bij pieke wieke, binnenstofje van Veritas
8 opmerkingen

 1. Mooi. Ze staat er lekker stoer mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Topidee! Ik gebruikte de zsazsagilet voor carnavalkledij dit jaar en sukkelde langs alle kanten met die verschillende handleidingen. Ik knipte uiteindelijk alles door om tante Hilde te kunnen volgen. Maar jouw uitleg klinkt me nog handiger! Bedankt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor! Dat zal wel fijn gecombineerd kunnen worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker stoer! En tof dat je het kan omdraaien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig! Die fluffy kant is ook heel erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen