Een blik in... de kleerkast van Sam

 Mijn kinderen hebben te veel kleren en toch blijf ik er nog steeds bijmaken en zo komt het dat ze bepaalde dingen dan zo goed als nooit aan hebben gedaan. Toch heb ik het geregeld voor dat ik ze precies niets kan aantrekken. Ok, ik geef toe, ik ben ook slecht in het bijhouden van de was en strijk.

Sam heeft 1 halve kleerkast voor haar jurkjes en nog twee schuiven in een commode voor de rest. Naar mijn gevoel is dat (te) weinig, maar als ik even realistisch nadenk, zal dat wel meer dan genoeg zijn zeker?

Ben jij super georganiseerd en kan je mij hierover wat tips geven? Laat maar komen!

In de kast hangen al haar jurkjes op een kapstok. De jurkjes met lange mouwen hangen het meest rechts, de echte zomerjurken hangen links en die met korte mouwtjes in het midden.

Als je die dan even oplijst, dan zie je:
* twee x de Cowl Neck Dress van Heidi & Finn, veel gedragen in de wintermaanden
 * een gekregen jurkje dat van Sam haar nichtje is geweest, een Millie dress, een Princess Castle uit Ottobre, een verlengde Simple Dress van Kaatjenaaisels, een Nivalis van Sofilantjes, een verlengde Candy dress van LMV en een Louisa jurk van compagnie M.


 * de Lionella uit Ottobre, een jurkje van Hema, 2x Candy dress uit LMV en 2x Lotta jurk van Compagnie M.
* 2 x Irene van Bel'etoile, 1 overgooiertje van de dromenfabriek, 1 Tulip van Withlovebyeva en Kaatjenaaisels en 1 gekregen exemplaar dat nog van Sam haar nichtje is geweest.
 * 2x Eryn's garden party dress van lieveke en zus, 2x it's always summer jurkjes en 2 x Solis van Sofilantjes (hm hm, u ziet er maar 1, maar de andere zit in de was :p)
* In de bovenste schuif van de commode zitten onderhemdjes, onderbroekjes, T-shirts (momenteel achterste rij), longsleeves (voorste rij) en ook nog wat truien en vestjes.
* In de tweede schuif zitten broeken, rokken, kousenbroeken en 1 shortje.

Tips? Heel, heel erg welkom! En ehm... volgende week is mijn kleerkast aan de beurt!

13 opmerkingen

 1. Tips hev ik helaas niet maar dit stelt wel gerust. Hier hebbeb de kids ook een mega kast en ik ken het gevoel van... wat moet ik ze toch aan doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik onlangs de zomerkleding van mijn jongste liet passen kwam ik aan 30 kleedjes die nog pasten (al dan niet enkel met legging)... Dat is zonder de jurkjes die winter en zomer kunnen, de 2 nieuwe c&a jurkjes die ze al kreeg en het to sew lijstje dat al in mijn hoofd zit... :-)
  Ik vind dit qua hoeveelheid dus goed meevallen en ben jaloers op enkele van jouw exemplaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indrukwekkend lijstje zelfgemaakt gerief! Tips moet ik je ook schuldig blijven, kleerkastchaos alom hier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier valt dat goed mee. Buiten de hemdjes. Die naai ik voor een gelegenheid maar komen achteraf te weinig uit de kast.
  Ik werk sinds vorige herfst met een kleurenpalet. Ik koop stoffen met dat palet in mijn achterhoofd. Maar ook als ik nog zelf dingen koop moet het in de kleuren passen.
  Sindsdien past alles bij elkaar en heb ik niet meer voor dat die ene trui maar bij die ene broek past die dan veel te lang in de was blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt tips heb ik niet... . Wat ik wel doe als ik een jurk of rokje maak voor dochterlief is ineens een cardigan, t-shirt en kousen bijkopen. En dan hang ik dat in zijn geheel in de kast als een setje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor de dochters vind ik het makkelijker dan bij mij zoon omdat mijn dochters gewoon alleen jurken dragen, dus hoeven ze niet te combineren. Bij mijn zoon kies is expres voor uni kleur broeken, dan past er heel veel bij en broeken naaien vind ik duidelijk een stuk minder leuk, dus die koop ik gewoon. Geen hulp van hier dus, behalve misschien dat ik mijn kids behoorlijk vrije hand geen qua kleding kiezen en dat er dan vaak hele bonte combi's uitkomen, maar ach daardoor kunnen ze hun eigen smaak ontwikkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe marthe vaak onder kleedje nog matching body en kousenbroek aan maar vaak wit omdar ik idd geen bodies en kousenbroeken in alle kleuren van de wereld heb.

  Mss moeten we int vervolg eerst basis in huis halen en met dat in.achterhoofd stof kopen en naaien??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ola :D Geen tips helaas... Er zijn maar weinige stuks hier die langer dan één seizoen meegaan omdat de zoon nog zo hard groeit, dus ik ben al blij als ik zijn groeitempo kan bijhouden met naaien ;) Enkel hemdjes, zoals bij Ann, had ik op een keer meer dan gedragen werden... en dat is dan toch een beetje jammer voor de moeite die ik erin steek, dus daar maak ik er nu minder van, maar als ik het doe, wel liefst met een stofje waar ik helemaal verliefd op ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw mooie collectie. Ik had dat vroeger ook dat ik precies niks had om te alles mee te combineren. Nu koop ik standaard verschillende neutrale vestjes in de solden en anders ga ik lekker bijpassend gerief shoppen. Er ligt hier een kledingwinkel met mooie merken zoals someone en s oliver net langs de Veritas. Dus dat is ideaal. Gerief halen voor iets nieuws te naaien en de net afgewerkte outfit voorzien van de nodige accessoires. Alleen niet zo goed voor de portemonnee 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi overzicht inderdaad! Onze kids hebben zeker niet zo veel kleren... Ik kijk elk seizoen wat te klein geworden is en dat doe ik meteen weg, ofwel krijgt het een jongere bestemmeling ;-). Hier hebben ze 2 sets per week nodig, en ik wissel daar uiteraard goed in af (eens een broek, daarna rokje, week daarop kleedje, dan 2de helft van die week terug een broek, etc.) Ik vind zelf dat 3-4 basisstuks zoals coll-truitjes, sweaters en lange broeken genoeg zijn per kind, zolang je die op verschillende manieren kan combineren. Rokjes en jurken koop ik zo goed als nooit, dus enkel zelfgemaakte stuks en dat zijn er nog veeeeeeeeeel minder dan bij jou! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha superleuk en zo herkenbaar. Mijn man zei daarnet ik zal misschien een kleerkast bijmaken. Dochter begint ook supermooie kleding voor zichzelf te maken.
  www.stokstaartjedoethetzo.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, zo herkenbaar. Wat mij goed geholpen heeft, zijn sets samenstellen. Mijn zoon van 3 maakt namelijk altijd dagelijks zijn outfit vuil (broek vol modder en bovenkledij vol eten ;-)) en met een man met kleurenblindheid, maak ik gewoon een kapstok met broek, t-shirt/hemd, pull/hoodie/.... Kabouter kan dan uit 2 kapstokken kiezen en dan wordt er gewoon een onderbroek en lijfje bijgelegd. De meeste stuks van de onderlinge kapstokken zijn ook onderling comineerbaar (meestal blauw en bruin in alle tinten). Nu wordt het meeste wel gedragen. Voor dit systeem (lees nu bij kabouter 2 van bijna 8 mnd) had ik veel te veel kleren en elke dag het probleem wat te dragen dus heel herkenbaar ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad heel herkenbaar :-). Ik probeer setjes te naaien, maar zeker niet zo evident he. Echte tips heb ik niet, maar ik heb wel echt bewondering voor je zelfgemaakte collectie. Echt top!

  BeantwoordenVerwijderen