Yuzu Coat

Nog een project waar ik lang, maar echt heel lang mee bezig ben geweest, is mijn huidige winterjas.

Ik zocht al langer een patroon voor een winterjas, en van die van vorige winter was ik niet erg tevreden. Niet te dragen zonder sjaal, en toch niet heel warm... En geen zakken hè... (ik was van plan om die er nog in te naaien, maar dat is er nooit van gekomen...)

Een nieuw patroon dus. Op het www vond ik als eerste het gratis patroon voor de kap van de Yuzu. Die foto sprak me al onmiddellijk aan. Ik kocht dan ook het patroon van de jas zelf, bij Waffle Patterns. De maat kiezen is altijd moeilijk, maar aangezien een winterjas wel wat ruimer mag zitten, koos ik maat 38. En dat vind ik goed gekozen. :)

 Knopen kocht ik bij Veritas. Daarna kocht ik er nog andere bij Topknop, maar de 'saaiere' knopen wonnen :)

Dan stof kiezen. Vorig jaar vond ik dat al zo'n probleem. Mantelstoffen zijn niet goedkoop en als je dan 3,5 meter moet bestellen zit je al gauw aan 60 euro. En dan heb je nog geen voeringstof of versteviging. Ik was dan ook heel blij toen ik bij Stofopzolder vervilte mantelstof vond aan 13 euro per meter. Dat ik daar dan een french terry bij koos van 19 euro per meter verzwijg ik even, ok? :)
Ze moesten maar niet zo goed bij elkaar passen, toch! En ik heb nog stof over, dus ik besteedde er alvast niet de volledige 83,5 euro aan :p


Ik ben echt heel blij met mijn jas. Het enige minpunt is dat hij, door die french terry in de mouwen, niet zo goed glijdt als ik mijn armen erin stop. En hij is ook wel aan de zware kant, maaaaar... lekker warm, hmmmm!PS:
Patroon: Yuzu Coat, van Waffle Patterns
Stoffen: Stof op zolder (zowel de vervilte mantelstof als de french terry)

40 dagen bloggen: 20/40 --- in de helft!
skipdagen: 0/6

12 opmerkingen

 1. Hij is echt prachtig, Davina! Die kleurencombinatie, de 'saaie knopen'... en het model staat je ook heel mooi. Je mag fier zijn hoor, ik zou het niet zien zitten, zo'n uitgebreid project!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WaUw super mooi die zou ik zo kopen in de winkel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt een hele mooie jas, zowel het patroon als de stoffenkeuze als de afwerking zien er top uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi!!! Ga je vele jaren geniet van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sjieke jas !! Ene om trots op te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, chapeau hoor! Heel mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen