Mijn eerste keer...

Voor het eerst … (tag)

Ik las deze tag  bij collega-blogster Evi en vond hem zo leuk dat ik hem graag overneem. Oorspronkelijk komt hij van blogger Koen.
1. Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?

Voor deze vraag moest ik mijn fotoboeken even raadplegen. Eind 2000 (rond Kerstmis) vloog ik met 2 vriendinnen (Tine en Marlies) naar Dublin, en een half jaar erna vloog ik (ook met vriendinnen) naar Venetië. Mijn fotoboeken zeggen dat Dublin eerst was. En dat ik echt veel gedaan heb in die periode. Er zat ook nog Londen in, en Keulen, en Spanje. 


2. Waar ging je voor het eerst naar school?

Ik woonde vroeger in Geel, dus mijn kleuterschool startte ik ook daar, op Sint Dimpna. Daar volgde ik ook 6 jaren lagere school.

3. Waar (en wanneer) ging je voor het eerst zonder ouders op vakantie?

In het zesde leerjaar gingen we op skiklassen en een beetje later ging ik ook mee op CM-kamp naar Leysin. Heerlijke herinneringen, al haal ik er vast wel wat door elkaar. Ik herinner mij een moni die elke keer 'kleine wasjes, grote wasjes, stop maar in de ... wasmachine' zong, omdat ze voor de rest bijna geen Nederlands sprak. :) En een tweedaagse die uiteindelijk niet is doorgegaan wegens het slechte weer en waar ik to-taal niet rouwig om was, aangezien ik nog volop aan het bekomen was van de wandeling van de ééndaagse, haha. Sportief en ik, nooit goed samen gegaan!

4. Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk/proefde?

Ik was 16 en mocht één van de eerste keren uitgaan. Ik dronk een cocktail (Passoa of Pisang of Safari, mij kennende) en was na 1 helemaal van de wereld. Lol. :)

5. Wat is de eerste single/lp/cassettebandje/cd die je zelf kocht (of kreeg)?

Voor mijn plechtige communie kreeg ik van mijn neef Wim een cassettebandje met een opname van Tien om te zien op. Als een leeuw in een kooi enzo, weetjewel. Za-lig! :D 

Het eerste singletje dat ik zelf kocht was mmmbop van Hanson. Ja hoor, klik gerust door. I know you want to :p

6. Wie was de eerste dode mens die je zag?
Awel, dat was de oma van mijn toenmalige vriend, nu ehm, zo'n 15 jaar geleden gok ik. Mijn opa stierf toen ik 11 was en daar mocht ik toen van mijn mama niet naar gaan kijken. En verder zijn er gelukkig in mijn naaste omgeving nog geen sterfgevallen geweest waarbij de optie was om te gaan groeten.

7. Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?
Niks... Mijn geheugen laat me wel vaker in de steek, helaas. Ik zat zeker in de lagere school en volgens mij was het een schooluitstap of een kamp. Een verdere waar en wanneer moet ik u helaas onthouden. Van mijn kinderen hun eerste keer aan zee nam ik dan wel weer foto's. Ik wil dat zij daar nog wel herinneringen aan overhouden, al was het maar van foto's.

8. Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?
 Ik verliet het ouderlijk huis (allee, het is te zeggen, mijn moeder haar huis) toen ik 17 was. Ik verbleef toen enkele jaren bij de tante van mijn toenmalige vriend. Zij namen mij als een soort van onofficieel pleegkind in huis, waarvoor ik hen tot op de dag van vandaag dankbaar ben. 
9. Wie was de eerste niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?

Ow... Ik herinner mij een vriendje van in de lagere school die Don Don heette en van de Filipijnen kwam. Telt dat?

10. Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?

Ten eerste: aardrijkskunde en ik zijn geen goede vrienden. Landen weet ik amper liggen. Ik schaam me daar eigenlijk best wel voor, maar het is een aanleg die ik niet bezit, helaas. Ik was al wel twee keer in Turkije, dat ligt niet in Europa, toch?

11. Wat weet je nog van de eerste keer dat je je partner voor het eerst helemaal bloot zag?

Pas. Niks dus. :)
Zin gekregen om deze ‘Voor het eerst’ tag over te nemen? Laat het me weten in de comments, dan kom ik met veel plezier lezen! 

40 dagen bloggen: 17/40
skipdagen: 0/6

3 opmerkingen

  1. Hahaha, den Don Don ken ik ook! Kgeloof ook mijn eerste buitenlandse kennismaking.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen idee eigenlijk. Als ik nog eens in Stelen kom, zal ik het eens navragen.

    BeantwoordenVerwijderen