mijn tutorials op een rijtje

Zaterdag zag ik bij miss Pixie een handige post, al haar tutorials op een rijtje. Het kreeg mij ineens zin krijgen in een paar ervan, en ik dacht 'waarom doe ik dat ook es niet? Het brengt misschien nog mensen op ideeën...'

Here we go:

1. een dooky 
Dit is - by far - mijn meest gelezen blogbericht en mag dan ook op nummer 1 staan. :) 
Toen ik onze dooky kwijt was vond ik op het internet het patroon om zelf eentje te maken. De maakster van het patroon blogt helaas niet meer, dus ik kon niemand bedanken, maar ik deel het patroon en de tutorial heel graag met jullie.2. Lara - een vertaling naar het Nederlands
De Deense ontwerpster LaRaLiL maakte supermooie patroontjes, maar ik miste de Nederlandse vertaling. Ik contacteerde haar en mocht de Lara dan ook vertalen. Je vindt de volledige tutorial op mijn blog, het patroon moet je uiteraard nog wel bij haar kopen. :)


3. de Jackie / Mona vest uit lmv voeren
Hier heb ik het hardst mee gesukkeld en vast ook het hardst op gevloekt, de Mona vest (ook wel Jackie vest genoemd) uit La Maison Victor voorzien van een voering.
Ik besloot dan ook dat ik het niemand anders wou aandoen om even hard te sukkelen en deelde met jullie hoe ik het aanpakte. :)


4. een snoepzakje gemaakt van echte snoeppapiertjes
Deze zakjes maakte ik wel eens meer toen ik nog niet zo lang naaide. Kijk dus niet te nauw naar de afwerking, haha. :)
Hoe maak je snoepzakjes van echte snoeppapiertjes? Awel, dat is niet eens zo moeilijk. En origineel, super origineel! ;)


5. schriftjes kaften met stof
Hier komt alvast geen naaimachine aan te pas, dus ook mensen die niet naaien kunnen hiermee aan de slag.
Niets zo leuk als een gepersonaliseerd schriftje, voor jezelf, voor je kinderen, voor je man, of als cadeautje voor iemand anders. Ik organiseerde op onze school een Pay It Forward, en maakte toen voor 3 collega's deze schriftjes:


6. binnenhoek afwerken met biais 
Voor onze tafeltent sukkelde ik heel erg bij de afwerking van de vensters met biais. Ik vond maar geen goede tutorial in het Nederlands en besloot er uiteindelijk zelf eentje te schrijven, toen ik door had hoe het moest :)Probeerden jullie al iets uit van deze tutorials? Dan mag je mij dat uiteraard altijd laten weten. 

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit blogbericht, en pin gerust wat je op een later moment nog denkt nodig te hebben. :)

40 dagen bloggen: 28/40
skipdagen: 1/6

2 opmerkingen

  1. Voor die dooky heb ik toch even moeten doorklikken om te weten wat dat is...
    En die snoepzakjes, zo’n tof idee. Vanaf nu ga ik die verpakkingen veel voorzichtiger open doen, en ze bewaren. Weer een extra reden om er nog wat in huis te halen 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voorlopig gebruikte ik hier nog niets van, maar het kaften van schriftjes lijkt me wel een leuke voor de toekomst

    BeantwoordenVerwijderen