Helpen jullie beslissen?

Ik maakte onlangs nog eens een lijstje (yep, ik ben een lijstjesmens) van de stofjes die al het langst in mijn kast liggen.

Heel graag zou ik er daar enkelen van schrappen, maar voor sommige stofjes heb ik echt geen inspiratie. Helpen jullie mij beslissen?

1. Van 2015 heb ik nog 1 stofje liggen, namelijk 1m40 rozerood katoen met reliëf. Ik kocht het om de Ada jurk uit lmv mei / juni 2015 te maken, maar daar ben ik ondertussen niet meer zo overtuigd van. Ik moet er dus iets anders mee maken, een andere jurk, zonder stof te moeten bijkopen. Ideetjes? Shoot!


2. In 2016 kocht ik 1m20 van deze lichtroze katoen om een heel eenvoudig jurkje voor mezelf uit te maken, een recht model met aangeknipte mouwtjes. Ik zag zo'n jurkje op de plaats waar ik het stofje kocht, namelijk bij de naaischool in Brasschaat van Sandra Vanthillo. Geen idee welk patroon ik zou kunnen gebruiken... Ideetjes? Shoot!


3.Op het stoffenspektakel kocht ik 1m van deze tricot met walvisjes. Tot nu toe nog zonder bestemming...


4. Deze toekans zijn een french terry en ook 1m lang.


5. Van deze cactussen heb ik maar een halve meter. Het is een warm sweaterstofje....


6. Ook deze poezen zijn maar een halve meter lang en dikkere sweaterstof.


7. Deze missing ducks is een heel vrolijk stofje van een halve meter, tricot.


Heb jij een idee wat ik met 1 (of meerdere) van deze zeven stofjes kan doen? Je mag me altijd spammen met jouw ideetjes!

7 opmerkingen

 1. Als je goed luistert, hoor je heel in de verte de toekans roepen om een sweater voor de zoon! En de cactusjes om een heel eenvoudig rokje voor de dochter. Het lichtroze katoen zou ik eerder gebruiken voor een mooi zomerjurkje voor de dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die nummer 4: toekans... ik viel er ook voor alleen dan in het donkerblauw. Mijn zoon van man trekken samen hun pyjama aan. https://handgemaaktdoorthea.blogspot.nl/2017/12/en-nog-een-pyjama.html https://handgemaaktdoorthea.blogspot.nl/2017/12/heren-pyjama.html
  Beetje afhankelijk van hoe je knipt en de maa kun je een eind komen met een meter ;). Succes!

  PS. Ik heb nooit gereageerd tijdens je 40 dagen bloggen, maar ik las wel trouw. Hoewel ik voor het naaien ging was het wel eens leuk om andere herkenbare dingen te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor het rode mss de louisa dress voor jezelf? Zonder al.de opties,want daarvoor heb je niet genoeg.voor dat roos stel ik één van de panam jurkjes voor uit de burda easy 2012 (weet dat je geen burdafan bent, maar mss toch een keer proberen 🙂,k zal m eens meebrengen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor rechte jurkjes ben ik een absolute fan van Matching Outfits, Matching Minds. Zo ga ik er weer een paar knippen voor de zomer ! Ik maak dat in alle soorten stofkes, misschien ook eens proberen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik een tricotje liggen heb waar ik "het" niet meer in zie, dan maak ik meestal een pyama...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, ik ook, al blijven ze dan nog vaak liggen omdat ik pj's altijd uitstel...

   Verwijderen
 6. een pyjama in de walvisjes en de cactussen een sweater voor de zoon. Missing ducks een rokje of kleedje voor de dochter, idem voor de toekans. In de poezen zie ik een joggingbroek en het katoentje... Mss voor jezelf een Louisa?

  BeantwoordenVerwijderen