Mijn eerlijke mening over 40 dagen bloggen

Je kon er niet naast kijken de afgelopen maanden, zeker niet als je her en der wat blogs volgt, de 40 dagen bloggen periode was weer aangebroken.
Ik denk dat ik veel mensen nu gelukkig ga maken, als ik zeg dat het vandaag de laatste dag is. :)

Mijn ervaringen:
+++ positief +++
Ik leerde veel nieuwe blogsters kennen buiten het naaiblogwereldje en ook nog daarbinnen en volg nu ook meer blogs
Ik kreeg reacties van mensen die nog nooit reageerden op mijn blog

 - - -  negatief - - -
Na het polsen bij mijn lezers, was ik er zeker van. Mijn volgers komen vooral voor mijn posts over naaien en interesseren zich niet zozeer in mijn persoonlijk leven.
Ik probeerde dus, zeker naar het einde toe, enkel nog maar naaigerelateerde dingen te posten. En gebruikte - toen die op waren - mijn skipdagen.

Besluit:
Volgend jaar doe ik niet meer mee met 40 dagen bloggen. Ik denk dat het een héél goed idee is als je een lifestyle blog hebt, of een persoonlijke blog, dat mensen dan vaker dingen van je lezen. Als je een beperktere niche hebt, zoals ik met het naaien, zou je al 5 keer zoveel moeten naaien als normaal en dat is een heel moeilijk te volgen tempo.

Aan allen die  hier regelmatig kwamen lezen: dankjewel
Aan alle anderen: ook dankjewel :) 
5 opmerkingen

 1. Je hebt wel gelijk met je conclusie al denk ik dat het wel de gelegenheid is om eens iets uit te proberen. Er zou eerder een uitdaging moeten komen die wat meer gespreid is over de tijd, bvb 3 maanden 3 keer per week ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan jou volgen wat jouw conclusie betreft. Daarom doe ik daar niet aan mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij om dit te lezen :-)
  Niet dat ik nooit iets over jou wil lezen natuurlijk, maar 40 dagen elke dag een overvolle feed ... dat is gewoon niet meer tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi,ik dacht al, hoe gaat ze dat klaarspelen... Ik vond het een leuke afwisseling, maar volg je inderdaad vooral voor je naaiperikelen. Daarnaast denk ik dat het ook gewoon heel erg stresserend is te weten dat je meer dan een maand alle dagen iets moet posten, en dat naast een job en een gezin. Helemaal mee met je conclusie dus, maar toch sterk dat je het gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind elke dag blogposts lezen gewoon te veel, dus ik geniet liever beperkter maar met volle aandacht!

  BeantwoordenVerwijderen