verschoningsmatje als babycadeau

Als er een baby geboren wordt in de vriendenkring vraag ik altijd beleefd of de mama (of papa) het ok vindt als ik zelf iets maak. Indien dat antwoord positief is, volgt algauw de 2e vraag of ze iets nodig hebben of wat ze graag zouden willen.

Eva, pas mama geworden van Fil, antwoordde: 'een verschoningsmatje'.
Ik polste even bij andere nieuwe mama's, wat ze het liefst zouden hebben, een matje dat heel zacht is vanbinnen, op de plaats waar de baby ligt, of een stofje dat makkelijk afwasbaar was.
Het verdict was - bijna - unaniem. :)

 My god, dat ventje, je kan toch niet anders dan daar verliefd op worden? <3
 Ik knipte een stuk tafelzeil, katoen en fleece even groot en naaide die op elkaar. Aan de rechterkant van het tafelzeil (dus de 'binnenkant'), naaide ik nog 3 zakjes uit tafelzeil en stikte die ertussen. Daar passen pampers en natte doekjes in, zodat je dat allemaal ineens kan meenemen als je ergens op restaurant ofzo bent en je kleine schattebol heeft je laten weten dat het tijd is voor een propere luier :DPS:
Patroon: zelfgetekend
Stof: uit mijn restjesbakken fleece dekentje van Zeeman :)

40 dagen bloggen: 21/40 - over de helft, joepie!
skipdagen: 0/6

4 opmerkingen

 1. Leuk hè, zo van die mooie én praktische cadeautjes. Je hart zwelt altijd weer een beetje als je ziet dat het gebruikt wordt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi! Lijkt me inderdaad iets wat mama's en papa's goed kunnen gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal zeker van pas komen!! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een heel leuk en praktisch matje zo te zien. Ik vroeg vandaag aan een collega of ik dan voor haar ongeboren dochtertje een kleedje mag maken omdat er al zoveel jongens waren de laatste jaren ;-) gelukkig zag ze dat helemaal zitten, nu nog lang wachten tot dat meisje er is :p

  BeantwoordenVerwijderen