de mamatrui, of toch net niet

 Soms, durf ik al eens onbeschaamd een echte patroontekenares te contacteren. Echt waar hoor! :) Ik stuurde Griet van Emma en Mona een berichtje om te vragen of ik de Emmatrui ook voor mezelf kon maken. Ze stuurde terug dat er een mamatrui zou aankomen en aangezien geduld niet 1 van mijn beste kanten is, vroeg ik haar of ik het voorlopige patroon misschien al mocht testen.

Voor ik het wist, zaten er een hoop bestanden in mijn mailbox. :)
Ik tekende zelf nog een beleg en boorden en naaide de trui op naaiweekend in elkaar.


Nu had deze mamatrui ook een wat bollere vorm, en de dames op naaiweekend vonden dat niet zo mooi. Er werd gepraat van 'vetrolletjes' enzo en dat vond ik nu geen echt aantrekkelijk idee. :) Ik hertekende de taille dus, verwijderde de bolling en maakte er een holling van. :D (Ik weet 't, dat bestaat niet, maar klinkt goed, toch?)

 

Voor de rest zit de trui heel goed vind ik, ik naaide de S en die sluit (vooral op de heupen) mooi aan. Deze zal zeker veel gedragen worden en ik scoorde weer punten bij het ventje, want... het is een effen kledingstuk! : )

En zie hoe bijpassend die voorbijrazende trein is bij mijn nieuwe trui!  Haha :D


PS:
Patroon: testpatroon mamatrui van Emma&Mona
Stof: Madeline de Stoffenmadam, oker french terry

40 dagen bloggen: 23/40
skipdagen: 0/6

3 opmerkingen

  1. Oooh echt een mooie, die zou ik ook wel willen maken, ben wel geen mama maar met jouw aanpassingen moet dat wel goed komen 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je kon meedenken voor het nieuwe patroon. Staat je prachtig, en het model is heel erg draagbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het een super trui! Wil ik ook!

    BeantwoordenVerwijderen