Perfect?-blogchallenge week 1: mini minsgame

Uitdagingen zijn hip de laatste tijd. ;o)
Toen ik op de blog van Stephanie de oproep zag voor een reeks blogchallenges, bekeek ik het eerst wat kritisch. Maar toen ik zag wat voor uitdagingen er allemaal tussen stonden, keerde mijn mening 180 graden.

 
We starten deze eerste week met de mini minsgame. De bedoeling is dat je na een week 28 dingen een nieuwe thuis hebt gegeven - of dat nu de vuilbak of een goed doel is, zolang ze jouw huis uit zijn, ben je geslaagd.

Ik besloot te gaan voor zo veel mogelijk variatie.

maandag - dag 1
Ik loop door het huis en kijk wat voor dingen er allemaal weg mogen. Ik kom verschillende categorieën tegen waarin ik es goed moet 'hooien', maar ergens maar 1 van wegdoen, dat vind ik best moeilijk. Tot ik een potje tegenkom, op het schabbetje van de thee. Bij een swap zo'n half jaartje geleden kreeg ik een zakje reiki. Ik zocht toen op wat ik ermee kon doen en blijkbaar zou je het o.a. als thee kunnen gebruiken. Maar dat ligt hier al een half jaar en als ik eerlijk ben met mezelf zal dat er binnen een half jaar nog liggen. Weg ermee dus. Het zakje kreeg een nieuwe bestemmeling, namelijk een collega van Nik.


dinsdag - dag 2
In onze slaapkamer vind ik ergens opzij op een doos 2 badcapes. Die kregen we een tijdje geleden bij Colruyt. Ik weet al niet meer waarbij, sorry :) Ik was van plan om ze eens mee cadeau te geven als er iemand in onze vriendenkring mama of papa werd, maar ik maak toch altijd iets zelf en dan is dat zo gek zo'n badcape met ongetwijfeld ergens reclame op bij te geven. Ik gaf ze met mijn schoonmoeder mee als tombolaprijs.woensdag - dag 3
Op woensdag moest Nik niet werken en kon ik dus de auto gebruiken voor een tripje naar het containerpark. Als je dan zo eens door het huis loopt (in mijn geval vooral door de garage en de kamer achteraan) kom je echt nog wel veel tegen dat je 'dan ook maar' kan meenemen.
Ik koos voor:
- een oude bureaustoel die niet meer stabiel staat. Je 'kwikkelt' gewoon naar achteren als je je neerzet, niet zo veilig... We hadden al lang een andere, maar deze bleef maar staan....
- een elektronische ijscrusher, die ook al héél lang ergens in een kast staat
- onze vorige telefoon (vast toestel), waarvan de display niet meer werkte. Ik wist dat ik mijn schoonouders kon bellen door 2 keer naar beneden te duwen in het menu en mijn papa door 5 keer naar beneden te duwen, maar 't was altijd wat een gokje, want je zag er niks meer op :)

Nik vulde nog aan met een oude laptop en aangezien we dan toch reden ook de ophanging van ons vorig systeem van de vuilbakjes onder het aanrecht, 2 flessen frituurolie, 2 TL-lampen en 2 zakjes vol batterijen. Een vruchtbaar ritje!

donderdag - dag 4
Op het schabbetje boven de thee staan de drinkflessen van de kids. Hier kon ik 4 items weghalen en in de vuilbak kieperen: een tuitbeker, een antilekbeker (ahum...) en 2 drinkflessen - eentje van Sam van vorig schooljaar (goed merk, maar nu wel echt versleten) en eentje van het jaar ervoor waarvan het hele drinktuitje kapot gekauwd is.


vrijdag - dag 5
 Ik deed in het FB-groepje van de challenges een oproepje welke plaats ik nog kon uitmesten, en de badkamer leek me een goed voorstel. Ik vond daar véél staaltjes. Sommige staaltjes legde ik in het zicht (nu ziet de badkamer er wel een beetje uit als een stort) zodat ik de volgende weken nu ik thuis ben die allemaal op kan gebruiken, maar andere dingetjes, zoals babyolie enzo, nja, die mogen weg. De andere producten zijn: een duur product dat ik ooit es kocht om melkkorstjes te verwijderen dacht ik, een egaliserende 2 in 1 dagcrème (zoiets hou ik nooit lang vol), nagellak die ik kreeg in mijn early twenties en een flesje ontsmetting, dat ook al jaaaaaaren ergens onderaan een bakje is beland. 


zaterdag - dag 6
Op zaterdagochtend liet ik onze kindjes 6 stukken speelgoed zoeken die nog niet versleten waren maar waar ze nu eigenlijk toch wel te groot voor geworden waren. Deze brengen we dan naar Peter Pan, een speelgoedactie in Merksem, waar Nik en mijn schoonouders ook mee hun schouders onder zetten. Dit speelgoed wordt nagekeken (alle puzzels gemaakt om te kijken of er niets ontbreekt!), gewassen en gesorteerd. Rond 6 december gaan ze dan Sinterklaas spelen bij de armere gezinnen. Heerlijk om te zien hoe blij die kinderen zijn!
Dit ging weg:
Wat zegt u? U ziet meer dan 6 stukken speelgoed? Ehm.. Ja, de kindjes kozen er maar 6 hoor. Maar het zou eventueel misschien per toeval ook wel kunnen dat mama er 4 lawaaierige bij deed. (maar sssst)

zondag - dag 7
 Voor vandaag mestte ik mijn kleerkasten eens uit. De kleren die niet meer pasten (beha's in maat 70E bijvoorbeeld...), niet meer van toepassing waren (borstvoedingsshirts met lange mouw) of de dingen die ik al heb van toen ik nog een tiener was (3 pyjama's, bewust niet op foto :p) stopte ik in een zak. Deze plaatste ik gratis in een lokaal FBgroepje.Voorlopig zijn ze dus mijn huis nog niet uit, maar als ze volgende week niet weg zijn, breng ik ze binnen bij H&M.


Besluit van deze challenge?
Ik ga deze vakantie nog véél meer de deur uit zwieren! Ondertussen werd ik ook lid van de boekenjagers groep op Facebook, waarin je foto's kan posten van een boek dat je in je eigen stad of dorp verstopt en mensen die het vinden mogen het lezen en op hun beurt ergens leggen.

Bedankt aan Stephanie voor deze eerste leuke challenge! Op deze pagina vind je meer informatie over de challenge en kan je o.a. ook de andere uitdagingen zien. Dit is de Facebookgroep waarvan je je lid kan maken als je mee wil doen.

Zou deze challenge iets voor jou zijn? Ik lees graag waarom wel of waarom niet!

6 opmerkingen

 1. lijkt me een hele nuttige challenge, vooral je tip om de badkamerkastjes eens uit te mesten wil ik dit verlof wel proberen, ik denk dat ik alleen al aan vervallen producten een zakje zal hebben
  goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw, jij deed goed je best :) Fijn dat je ook zin hebt om nog verder op te ruimen. Ik ga dat ook doen :) Succes met de volgende challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed opgetrommeld! Zo zie ie dat iedereen het anders aanpakt! De badkamer staat hier ook nog op de lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze uitdaging is voor jou zeker geslaagd! Goed gedaan! Ik kijk uit naar jouw volgende verslagjes! Annelies - wwww.volopgenieten.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, dat speelgoed. Herkenbaar! Hier staat ondertussen ook een doos klaar voor de rommelmarkt. Het meest luidruchtigste op één!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja wie kent dat niet. Maar soms kan iets diep weggestopt in de kast zomaar van dienst zijn. Zo kreeg mijn echtgenoot jaren geleden een waterfles met glas erop cadeau. Het mocht direct weg van hem, maar ik stopte het in de kast. Onlangs was het een paar dagen zo warm dat hij op zoek was naar een manier om water te drinken terwijl hij thuis werkte. En zo kwam dit geschenk uit de kast. Nu wordt het dankbaar gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen