perfect?-blogchallenge 3: lastige klusjes en uitstelgedrag

Elke dag een ander lastig klusje aanpakken, of iets wat je al langer uitstelt...


Deze week een challenge waarvoor ik heel wat moest brainstormen en ook op Facebook inspiratie vroeg aan andere mensen. Maar eens ik dan aan het oplijsten was, kwamen er op regelmatige tijdstippen nog klusjes bij. En ik kon ook niet anders dan manlief mee aan het werk zetten. :D


dag 1: maandag
1. mailboxen uitkuisen. 
Ik heb 3 e-mailadressen die ik alle drie voor verschillende doeleindes gebruik.
Gmailaccount 1 geef ik aan leerlingen als die iets moeten doormailen en daar komen ook alle mailtjes i.v.m. toneel binnen.

Gmailaccount 2 is het account van mijn blog. Elke keer er iemand reageert op een bericht krijg ik dat binnen in een mailtje, maar ook alle communicatie rond de blogmeets (naar sponsors en deelnemers) en de Sew Challenge worden via dit e-mailadres gedaan. Ook alle bestellingen die ik doe voor stoffen of patronen doe ik via dit adres. Alles naai- of bloggerelateerd komt hier terecht.
U merkt al wel direct een klein verschil in aantal berichten :p


Mijn hotmailaccount gebruik ik voor al de rest...

In mijn Postvak In verwijderde ik meer dan 1000 mails... allemaal 1 voor 1 aangevinkt... Ik verwijderde ook wat submapjes en maakte de map Overige ook leeg. (zonder te kijken)

 2. oprit, garagepoort en voordeur
Ik maakte onze oprit zo goed mogelijk onkruidvrij, en kuiste ook de garagepoort en de voordeur, toen ik dan toch bezig was. Een kleine voor en na:

VOOR:


NA:


 dag 2: dinsdag
1. boodschapjes allerlei 
Na een leuk ontbijt met 2 lieve collega's in de Rooftop, reed ik wat rond in en rond Antwerpen.
In Edegem kocht ik een (tweedehands) kidsleep klokje, in de hoop dat Sam dan wat langer gaat slapen. En ehm... tot nu toe nog niet het gewenste effect. Wat ze wel doet, is zelf aan de knopjes draaien zodat de vogeltjes ineens veel vroeger wakker zijn, ahum.
Bij Grobet op de Eiermarkt kocht ik nog het enige ontbrekende fotoalbum uit onze Henzo Jungle collectie (de lichtblauwe met giraffe), als voorbereiding op een klus later deze week.


Bij de Post kon ik een pakketje ophalen. Ik bestelde via Aliexpress 2 leuke koffertjes voor de kindjes, maar ze werden tegengehouden door de douane en ik moest €37.73 extra betalen. Bummer....


In de namiddag gingen we nog naar Decathlon voor spulletjes voor onze reis in augustus: watersandaaltjes, handdoeken, zwemspullen, e.d.

2. strijken
Wassen vind ik echt niet erg, was ophangen ook niet. Maar dat strijken, yuk. Ik probeerde het nuttige aan het aangename te koppelen en mijn strijkplank deze keer zo te positioneren dat ik ondertussen ook TV kon kijken. Programma's die je niet echt tot op de seconde moet volgen, zoals Met vier in bed. :)


Ook de wasbare luiers plooide ik. Dat is geen klusje dat ik vaak uitstel (ah nee, want dan zijn er geen luiers), maar wel eentje waar ik helemaal zen van wordt. En zeker als ik dat achteraf mooi zie liggen in de kast...


dag 3: woensdag
1. ramen wassen deel 1
We hebben nogal veel ramen en die poetsen is niet 1 van mijn favoriete bezigheden.We hadden een tijdje een glazenwasser, maar die vroeg 50 euro per keer voor enkel de buitenkant en die kwam om de 2 maanden. Dat vonden we op jaarbasis toch een kostelijke grap worden. En dan moest ik vanbinnen ook nog zelf doen...
Vandaag deed ik de benedenverdieping binnen- en buitenkant en op de 1e verdieping sommige vensters aan de binnenkant.

2. ophangen wastafel, kapstokje en wc-rolhouder
Vorig jaar lieten we opstijgend vocht behandelen beneden. Daarvoor moest ons toilet en onze wastafel daar van de muur. Het toilet hangt al lang terug, maar voor de wastafel e.d. moesten we eerst de muur een half jaar laten opdrogen. En dan hadden we niet de juiste boormachine in huis. En dan... ja, dan bleef dat liggen... Vandaag kwam een vriend van Nik dat voor ons ophangen. Waarvoor nog es dankjewel!


3. foto's inplakken deel 1
Wat vroeger dan verwacht, maar vandaag kwamen ook de foto's toe die ik via foto.com liet afdrukken. Ik was aanbeland bij september 2015 en ben toch wel ettelijke uurtjes zoet geweest met het inplakken van de 170 nieuwe foto's.
15 foto's voor het einde moest ik stoppen, want mijn plakkertjes waren op! :o

dag 4: donderdag
1. bezoek aan de tandarts
Met mijn slechte tanden moet ik halfjaarlijks op controle, maar toch is dit iets waar ik elke keer serieus tegenop zie. Vandaag moest ik tandvlees weg laten laseren, om daar in september terug meer plaats te hebben voor 2 nieuwe porseleinen kronen.

2. GFT-bak uitkuisen
Hier hield Nik zich gelukkig mee bezig, want wegens de geur écht niet mijn ding.

3. garage schuren
Ook een jobke voor Nik (ik delegeerde goed, hè!).

4. ramen wassen deel 2
Vandaag poetste ik de rest van de ramen op de 1e verdieping aan de binnenkant en ook op de bovenverdieping poetste ik de ramen aan de achterzijde binnen en buiten en aan de voorzijde de binnenkant. Nu moet dus enkel nog de buitenkant gebeuren waar ik niet aan kon, en waar ik dus een ladder voor moet lenen.

Even voor de visualisatie een foto van de voorzijde en achterzijde van ons huis. :D
5. FBlijsten opkuisen
Ik verliet een stuk of 30 groepen waarin ik niet meer actief ben op Facebook.
Ook de pagina's met een 'vind ik leuk' slonken aanzienlijk. 

6. garage bellen voor een afspraak voor een onderhoud
check! Kleine moeite, groot resultaat. Eind augustus moeten we immers weer langs de autokeuring. 

dag 5: vrijdag
Vandaag deed ik niks. Helemaal niks.
Totaal onverwachts, gingen we varen op de Biesbosch, en we beleefden een heerlijke dag. Bootje van 11 personen met 8 volwassenen en 4 kinderen, dat was echt zalig! Een dagje ontspannen, en echt niks doen.

dag 6: zaterdag
Vandaag deed ik ook veel minder dan ik had gehoopt.'s Morgens sprak ik af met wat andere blogsters bij Madeline de Stoffenmadam in Lier en daarna gingen we nog een lekkere hamburger eten.
In de namiddag naaide ik wat en 's avonds moest ik mij dus nog aan mijn klusjes zetten.

1. de koelkast heel kritisch bekijken
Nik is daar veel lakser in dan ik, dus vond ik dat ik dit moest doen, op een moment dat hij niet thuis was, haha.
Alles wat over datum was, gooide ik weg. En ik poetste bovendien ook alle schabbetjes en de deur grondig. Leuk gevoel!
VOOR:
 NA:
 Dit ging allemaal weg:

2. chocolade van de Sint en Pasen opwerken
Schandalig dat die hier nog ligt, maar onze kindjes zijn eigenlijk niet zo zot van chocolade en ik was ze eerlijk gezegd ook een beetje uit het oog verloren. Ik maakte chocomousse, omdat mijn ventje daar al zo lang achter vraagt. :)

dag 7: zondag
Vandaag rijden we naar Brico om de volgende spulletjes, die we volgende week of de week erna hopen uit te voeren:
- verf voor het traliewerk voor het venster op de eerste verdieping
- bevestiging voor tegen de muur voor de twee kleerkasten op de kinderkamer
- silicone voor de afwerking van de lavabo en opvulling aan twee muren die sinds de verbouwing 5 jaar geleden nog niet afgewerkt werden

Ook naar Torfs moeten we vandaag nog rijden, want onze kindjes zijn toe aan hun 2e paar sandalen deze zomer...

Besluit?
Voor deze challenge heb ik ook erg mijn best gedaan, maar Nik kreeg er wel genoeg van. Hij zei dat ik es moet vakantie nemen, in plaats van dit of dat te willen extra doen.
Daarom ben ik ook wel stiekem een beetje blij dat de challenge voor volgende week niet iets méér is, maar iets mínder.

Een weekje zonder...
Mijn grootste 'zonde' is ongetwijfeld suiker. Een week zonder suiker, dat zou ik niet overleven. Maar ik schrap volgende week wel alle extraatjes, zoals koekjes, snoepjes, ijsjes tussendoor.
Ik ga op mijn tanden moeten bijten, dat weet ik nu al!6 opmerkingen

 1. Waw, Davina, proficiat! Echt wel chique, wat je allemaal gedaan kreeg op 1 week! Heel veel zaken zou ik van je kunnen overnemen, echter... Als ouder alleen thuis met 3 kleine kids (de papa nog even aan het werk), ben ik al blij als ik 1 klus per dag kan klaren 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, goed gewerkt zeg!!! Ik ben precies wel blij dat ik niet meedoe met de challenge :p
  Succes volgende week ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai jij bent ook wel goed bezig geweest hoor!
  En ik doe met je mee om de snoep en dergelijke te schrappen volgende week (ik ga in de eerste plaats voor chips, maar liefst ook voor al de rest). Ik heb zelfs al een plan. Deze week merkte ik dat ik veel minder snoepte door steeds bezig te zijn met 'taakjes' in plaats van in de zetel te hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, ik bewonder je lijst Davina. Daar kan ik niet tegenop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw seg, jij hebt goed je best gedaan!
  Succes deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Wat heb jij veel gedaan tijdens deze challenge! Die mailbox opkuisen is inderdaad iets wat ik ook nog eens dringend moet doen! Annelies - www.volopgenieten.be

  BeantwoordenVerwijderen