eenhoorn Mantica

Soms, soms zie je een creatie van iemand en ben je daar zó verliefd op dat je niet anders kan dan het exact na te maken.
Het overkwam mij nu voor de derde keer, denk ik.

Yvette, de vrouw achter Droomstoffen, postte ondertussen al een tijd geleden een Mantica, gemaakt met twee droomstofjes, namelijk een eenhoornstofje, gecombineerd met effen paars.

De belletjes in mijn hoofd rinkelden. Dit zou Sam ge-wel-dig vinden! Ik kocht het patroon en kieperde de twee stofjes in mijn winkelmandje.

Die combinatie kwam vorige week onder mijn naaimachine terecht. Ik twijfelde nog even of ik i.p.v. de rimpelrok de andere rok zou maken, maar gooide dat idee toch maar snel overboord. Meer prinsessengehalte is altijd beter, wordt hier geredeneerd. En bij zo'n feeëriek stofje hoort toch wel een brede rok, niet?

Hoewel paars hier zoveel mogelijk geweerd wordt, omdat Nik hevige supporter is van RAFC, vrees ik dat ik het nog wel vaker ga riskeren. Ik vind dat Sam er echt mooi mee staat.

Wat vinden jullie?

PS:
Patroon: Mantica jurk van Sofilantjes*
Stof: katoenen tricot van Droomstoffen (hier)

* Dit is een affiliate link. Als jij het patroon koopt via deze link, verandert er voor jou niets aan de prijs, maar ik krijg hiervoor een klein bedrag, waarmee ik na lang sparen nieuwe stofjes en patroontjes kan kopen. :)

6 opmerkingen

 1. Heel mooi en de kleur staat haar inderdaad super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die blonde lokken passen perfect bij dat paars.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Dat vraagt erom om gekopieerd te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, een kopie van deze zou hier ook heel erg in de smaak vallen!!!
  Prachtig gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sam staat inderdaad super met die kleuren, echt een heel leuk modelletje ook voor lieve prinsesjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie versie !! Heel begrijpelijk dat je die wil namaken... Maar de volgende keer zou ik gaan voor blauw (KRC) of geel (STVV)... 😜

  BeantwoordenVerwijderen