jaaroverzicht 2018 - en wat brengt 2019?2018

Ik maakte een aantal voornemens voor 2018:
1. Een maand lang geen stof kopen: CHECK!!! Ik weerstond in januari ALLE solden! 
2. Niet meer voor Sam naaien: FAIL. Ik naaide wel beduidend minder voor haar, dat kan je verder in mijn overzicht lezen!

3. Een broek voor mezelf maken: CHECK!!!

4. 600 volgers krijgen: CHECK!!! 
Volgens Bloglovin zit ik aan 645.
5. Samen naaien: CHECK!!! Ik organiseerde een aantal naaidagen en zelfs ook een aantal naaiweekends in 2018.

6. Sew Challenge heropstarten: CHECK!!!
Al heb ik deze wel op een heel laag pitje gezet tegen het einde van 2018. Er kruipt zo veel tijd in het organiseren en regelen van al die dingen, die tijd wil ik toch even wat meer in andere dingen steken.

7. 'Meer volwassen' naaien en bloggen: Ik waagde mij toch al aan riskantere dingen dan ervoor, dus ik vind het voor mezelf ook al een CHECK!

8. Fourniturenbakken uitmesten: CHECK!!!


9. 'Naaikamer' functioneler inrichten: CHECK!!!


10. Meer effen stof kopen: CHECK!!! Ik kocht ook printjes, maar voor mezelf kocht ik ook al heel wat effen.


11. Een winterjas voor mezelf maken: CHECK!!!

12. Vijf ongebruikte patronen maken: CHECK!!!

1: Yuzu Coat
2: Thurlow Trousers
3: Cobalt sweater
4: frivole blouse
5: miss Pixie clutch
en er volgden er nog veel meer, dus ik ben goed bezig.

Overzicht van 2018:

verwerkt: 147 stofjes (vorig jaar 152)

Ik maakte:
- voor mezelf: 30 items (vorig jaar 36)
Ik maakte vanalles wat: een aantal truien en shirts, een broek, een jas, een paar tassen, een jumpsuit en ook nog een aantal jurkjes. Mezelf heb ik weer niet tekortgedaan. Het wordt tijd dat ik eens in mijn kleerkast duik en er de zelfgemaakte dingen uithaal die ik niet meer draag...
- voor Nik: 3 items (vorig jaar 5)
Hij is echt verwaarloosd geweest het afgelopen jaar. Want buiten deze Billie maakte ik er enkel een waszak en een brillenzakje voor...

- voor Sam: 26 items (vorig jaar 46)
Het feit dat Sam nu een uniform draagt op school, laat zich toch duidelijk merken. Ik begon met enkel het hoogstnoodzakelijke voor haar te maken, zoals ondergoed en een pyjama, maar begon dan toch wat meer te 'zondigen'. Het kind mag ook leuke dingen voor de weekends en de vakanties, toch? :) Ik kocht wel wat meer blauwe stofjes, zodat ik ook 'uniformproof' kan naaien.

 
- voor Noa: 36 items (vorig jaar 26)
Misschien niet zo duidelijk aan de hoeveelheid foto's, maar hij kreeg toch ook best veel zelfgemaakte dingen. Gecombineerd met héél veel kleertjes die we tweedehands kregen, zorgt dat voor een overvolle kleerkast.

- voor anderen: 46 items (vorig jaar 39)
Ik naaide wat cadeautjes, maar ik naaide bv. ook een aantal stuks voor Stichting Jurk, die arme kinderen voorzien van zelfgemaakte kleertjes.


- voor ons interieur naaide ik 6 kussenslopen :) 


We kochten amper tot geen kleren voor onszelf dit jaar. 

gekocht: 80 stofjes (vorig jaar 141)

Dat is een groot verschil hè! Ik heb echt goed volgehouden tot het weer 2 out /1 in was, en ik heb me er goed aan kunnen houden.

Deze stofjes komen van 19 verschillende winkels. Ik ben dus echt niet gebonden aan één winkel, maar ben eerder een impulskoper.

De winkels waar ik het vaakst koop, zijn winkels die relatief dicht in mijn buurt liggen.
-        - Studio Olive, Merksem
-        -  de Stoffenstraat, Kasterlee
-        -  Pieke Wieke, Ekeren
-        -  Hoogboom, Kapellen

De berichten met de meeste pageviews zijn:
-          Sai onesie
-          Yuzu Coat


2019
Wat 2019 zal brengen, geen idee. 

Mijn laatste blogbericht dateert ook van 10 november… Ik zit een beetje op een kantelpunt wat betreft bloggen merk ik. Zou ik er nog verder mee gaan, zou ik er gewoon mee stoppen?

Ik had een drukke periode, waarin ik veel naaide voor een paar creatieve marktjes, maar daarbuiten ontbrak me de fut vaak. Ook het 's avonds naaien komt er bijna nooit meer van. Overdag in het weekend lukt wel, maar na een drukke dag op school krijg ik mezelf niet meer uit de zetel gesjot.

Ik naaide nog wel een aantal stuks die niet geblogd zijn, o.a. een aantal Rocco’s voor Sam, een rimpelrokje en een jurkje, maar zwierde ze direct de kast in, in plaats van ze – zoals ik vroeger deed –opzij te leggen om foto’s te (laten) nemen om te bloggen. 

We zien wel wat de tijd brengt zeker…  

Deze blogsters laten jullie ook graag hun voornemens weten:

Sewing à la Carte, Girls in Uniform, Nathalie’s Naaisels, ViTess, stokstaartje doet het zo, Woohoo by Davina, Frullemieke, WilwarinCouture, Gezien bij Justine, The Needle Of Choice

10 opmerkingen

 1. Whaw, jij bent echt wel geslaagd in je voornemens, sterk! Of je nu verder blijft bloggen of niet, ik las jouw tekstjes altijd heel graag en bewonder jouw maaksels. Het was ook fijn met je op naaiweekend te gaan. De naaiwereld is klein, we lopen elkaar nog wel eens tegen het lijf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onder de indruk van jou stoffenverbruik! Begrijp je twijfel over de blog, er kruipt heel wat tijd in, dus doe gewoon waar je zelf het beste bij voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw dat zijn echt wel veel 'check'jes bij je goede voornemens. ik ga dit jaar voor geen stof kopen in februari want mijn aantal ligt een beetje meer naar de in kant dan naar de uit kant ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat met de voltooide voornemens!
  Hopelijk kunnen we af en toe toch nog eens een leuke blogpost van jou lezen binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees jouw blog graag, dus ik hoop dat je verder doet.
  Maar aan de andere kant snap ik wel dat je er niet altijd evenveel zin in hebt.
  Als je het gevoel krijgt dat het moet, is de lol er af.
  Wat 2018: chapeau! veel checkjes en heel veel mooie creaties: good job!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie lijst geslaagde voornemens. En zo knap dat het je lukt 2 stoffen uit, 1 in. Dat moet ik misschien ook eens proberen. Is misschien wel een haalbare manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt een heerlijk productief 2018 achter de rug. Ik sta echt versteld wat je gelukt is. Twijfels over bloggen en doorzetten: gewoon doen waar je je goed bij voelt. Soms vloeit een verhaal uit je pen en de andere keer is het zoeken. Een heel creatief 2019 gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai jij hebt veel stuks genaaid! Stop vooral daar niet mee! die blog daar moet je gewoon je gevoel bij volgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ken het gevoel omtrent bloggen... Ik ben er nog niet uit! Er kruipt zo veel tijd in, tijd die we ook gewoon kunnen naaien! En dat deed jij duidelijk ook afgelopen jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk overzicht..hier ook moe ...tijd dat het lente wordt. Gr k

  BeantwoordenVerwijderen