Haal de buikriem - en het heuptasje - aan!

Naaien met wat er in de kast ligt, is dat niet bij de meeste naaisters een goed voornemen? Probeer zo weinig mogelijk bij te kopen en eerst te verwerken wat er in de kast ligt?
Voor de let's stick together, die Sonja overnam van Marjolein, kozen we deze maand voor het thema: de buikriem aanhalen.

Mijn drie vriendinnetjes kwamen begin januari op bezoek en we besloten dat we voor elkaar een cadeau zouden voorzien. Aangezien zij ook alle drie naaien, was de stress toch wel aanwezig.

Ik besloot iets te maken dat ik zelf ook nog nodig had en wou. Als het dan zou mislukken, zou ik het gewoon voor mezelf houden. Enter: het heuptasje! Ideaal om te gebruiken als we nog es op een creatief marktje staan, of gewoon op reis, of op daguitstap, of ...


Het patroon en de tutorial
Bij de Poolse webshop Dresowka deden we een tijdje geleden een groepsaankoop. We wilden graag allemaal een set kopen om een heuptasje te naaien, maar toen puntje bij paaltje kwam, was blijkbaar ineens bijna alles uitverkocht... Ik kon uiteindelijk aan de slag met de patroondelen, maar zonder instructie en dat bleek toch niet je dat.

Ik raadpleegde het internet en ging aan de slag met deze tutorial. Het is niet 100% hetzelfde, maar ik kon met beide dingen wel een OK tasje maken. Alleen de vraag waar ik dat nu eigenlijk het beste zou keren, daar deed ik toch wel een paar tasjes over :)

De stof en fournituren
De buitenstof (het leer) voor mijn heuptasje kocht ik toen ook bij die Poolse webshop. Het leer voor de tasjes van de vriendinnetjes kreeg ik een tijdje geleden van een collega. Ik maakte er al verschillende andere dingen mee (hier een handtas, hier een brillenzakje, ...) Hier werd dus al veel uit de kast gebruikt!

De binnenstofjes zijn katoen of canvas en plukte ik uit mijn restvoorraad. Enkel de pauwen kocht ik nieuw bij Creating Ideas , omdat ik wist dat Ellen daar fan van was en ik er geen in mijn voorraad had.

De fournituren, dat is ook nog een heel verhaal. Ik ging langs bij Busy Lizy in Kapellen, aangezien mijn favoriete fourniturenwinkel hier in Merksem gestopt is :'(
Daar kocht ik 4 ritsen van 40cm aan €6/stuk. Ze hadden wel nog maar 1 gesp van de aanbevolen breedte, en ook tassenband die erbij paste was er amper te vinden. De verkoopster gaf mij wel de gouden tip om even bij de kringloopwinkel in Brasschaat langs te gaan. Daar zou ik misschien nog wel wat tasjes vinden waarvan ik de fournituren kon gebruiken...

En daar vond ik 10 heuptasjes van Win for Life aan €0.50/stuk, woohoo!
Dat was dus tornen, en opnieuw aannaaien. Zo'n gerief seg! En pakken goedkoper! Ik haalde de ritsen er ook al maar uit. Die kon ik nu niet gebruiken, aangezien ze te kort waren, maar die komen later zeker nog es van pas!


Het resultaat
Het was een naaiwerkje waar toch wel ettelijke uren in kropen, allee in die vier tasjes samen he. Na twee wist ik de volgorde van naaien wel, dus dat scheelt ook al. En de voorgemaakte tassenband en gesp scheelde ook al heel wat in het werk. Maar kijk: blije gezichten! :)Benieuwd welke blogsters nog aan de slag gingen met zo veel mogelijk uit eigen voorraad?
Ziehier alle deelnemers van deze LS2gether:

11 opmerkingen

 1. Wat een tof ideetje, om elkaar cadeautjes te geven. Die tasjes zijn er echt om te koesteren, zo mooi. In de kringwinkel kan je inderdaad wel eens een koopje vinden, en recycleren was helemaal in het thema. Goed gedaan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gevonden die heuptasjes als cadeautje en hoera voor recycleren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig idee: elkaar verrassen, hergebruik van afgedankte materialen en als resultaat superhandige tasjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf zeg! En die met de scharen is als jullie naaispulletjes gaan shoppen? Of moet er eerst nog meer voorraad verwerkt worden? ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap! en prima passend in het thema, dubbel zelfs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke heuptasje, mooi recycleproject. Opdracht geslaagd zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof idee! En zeker geslaagd voor deze opdracht! Heel leuk geworden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik ook meestal oude sjakossen voor de fournituren! Ik heb hier een hele box vol ;) Superhandig en veel goedkoper en dan nog eens goed voor het milieu. checkerde check

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldig idee! Ik vind de tasjes echt supermooi geworden. Tof, dat stofje binnenin!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo tof!
  Ik gooi die gratis tasjes die je her en der krijgt meestal snel weg omdat ze stof niks kan verdragen en er heel snel gaten in zitten. Maar fournituren: die gaan er af en in de bak. Heel herkenbaar dus dat hergebruik van gespen. En 0,50 euro 't stuk: dat is ook wel Win For Life eigenlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen