Celeste II

Ik vertelde hier al dat ik leer had gekregen van een lieve collega. En wat is er nu idealer voor leer dan een handtas? Ah voila, niks. Het was dus nog es tijd voor een 'sjakos'!

Een zoektocht in het boek 'Mijn tas' deed mijn oog vallen op de Celeste. Wel de grootste versie, genaamd Celeste II.

 Omdat ik dat bruin alleen maar saai vond, en saai niet mijn woordenboek staat, kocht ik bij Xenos ook een rolletje nepleer in een appelblauwzeegroene kleur.
Ik dacht even over wat voor print ik wou, en vond deze origami vogel zo leuk dat de beslissing redelijk snel genomen was.

 Ik ging eigenlijk alleen maar 1 vogel doen, maar ik vond hem zo mooi, dat ik aan de andere kant gewoon hetzelfde deed, maar dan met de andere delen uitgesneden. En dat raakte nog allemaal nét uit het rolletje.

Ik plakte de ene vogel vast met textiellijm, en bij de andere plakte ik ook het contraststuk vast met textiellijm, en ik naaide het ook in de zijkanten vast.


Voeren deed ik met een simpel katoentje in bijna dezelfde kleur als het contrastleer. Ik moest door het leer ook niets verstevigen, ideaal dus!


Ik ben mega content! Wat vind jij ervan?

PS: 
Patroon: Celeste II uit Mijn tas
Stoffen: donkerbruin leer gekregen, appelblauwzeegroen van Xenos, voering van uitverkoop Stofrenke

Louisa jurk

Een Louisajurk voor mezelf, ook dat stond hier al een tijdje op de planning.

Op naaiweekend begon ik eraan. In Kapellen kocht ik een effen jeansstofje en ook eentje met geborduurde bloemen op, voor de zak. Die kreeg ik bovendien nét uit de 60cm ofzo die ik kocht :D

Deze was eigenlijk een eerste probeersel, aangezien ik nog twijfelde over mijn maten. Volgens de matentabel moest ik een 36-34-38 maken, maar dat vond ik precies zo omslachtig. Uiteindelijk werd het een 36-36-38 en dat past prima, toch? Misschien had ik die 34 in de taille wel aangekund, maar ik ga het volgende keer toch maar in dezelfde maat knippen. Wat denken jullie?
 U moet mij de gekreukte jurk vergeven, ik had ze namelijk al even aan toen deze foto's in het park genomen werden :)

PS: 
Patroon: Louisa jurk van compagnie M
Stoffen: Kapellen, Hoogboom

groente- en fruitzakjes

Ook ik liet me inspireren door mei plasticvrij en maakte herbruikbare zakjes voor groenten en fruit.

Ik gok dat het grootste zakje zo'n 30 op 40cm groot is, maar eigenlijk nam ik een meter gardisette (een soort van gordijnstof) en knipte ik daar wat zakjes uit. Een stuk of 7 of 8 denk ik...

Ik experimenteerde wat met afmetingen en afwerking. Zo stikte ik een katoentje voor de tunnel bij deze zakjes. Het geeft het geheel toch een vrolijke toets, en brengt niet zo veel extra gewicht mee.


 Bij andere zakjes deed ik dat niet, om te besparen in gewicht.De koordjes zijn altijd dunne lintjes en dus geen zwaardere katoenen koordjes...


Ze worden hier volop gebruikt, die zakjes!

RAK brillenzakje

 Van een lieve collega kreeg ik een tijdje geleden een reststuk bruin leer. Zij had er voor zichzelf een tas uit gemaakt, en ik kreeg de rest. Dat is toch lief, hè! ;)

Ik besloot dan ook als cadeautje een brillenzakje te maken voor haar. Zomaar. Omdat het ene pleziertje het andere wel waard is. Een dubbel RAK-je als het ware!

 Ik gebruikte ook nog een stukje roze nepleer dat ik vond op een klein rolletje in Xenos. Zo was het toch net iets minder saai.
Qua patroon gebruikte ik dat van het knijpportemonneetje van hier maar ik verlengde totdat ik ervan overtuigd was dat er een bril in zou passen. Ik dacht dat ik het zo'n 22cm lang maakte, maar ik ben geen 100% zeker...

De binnenkant is een fleurig stofje dat ik nog over had van deze tas. 

Dit ga ik zeker nog es een keertje maken! En met de rest van het bruin leer maakte ik ook nog een handtas, die ik jullie zeker ook nog zal tonen!

PS: 
Patroon: knijpportemonneetje van Sisko by Mieke, maar dan verlengd.
Stof: bruin nepleer gekregen, roze nepleer van Xenos en canvas binnenstofje Hoogboom, Kapellen

Theo hemd

 Zo heel af en toe maak ik nog wel es iets voor iemand anders. Zo vroeg mijn collega mij nog een keer om een hemdje voor haar zoon te maken. Hij paste gelukkig nog net in de grootste maat van het Theo patroon voor kinderen. Volgend jaar zal ik de versie voor tieners moeten aanschaffen, vrees ik. :)


 Deze stof koos ze zelf, in een stoffenwinkeltje in Maasmechelen, toen we daar tijdens de paasvakantie op schoolkamp waren.
Ik moet toegeven dat ik in het begin nogal sceptisch stond tegenover deze bolletjes, maar als hemdje werkt het geweldig! Ik moet haar complimenteren met haar stoffenkeuze!

PS:
Patroon: Theo van zonen09
Stof: Stoffen Design, Maasmechelen

toverstofjes, eindelijk!

Begin mei bestelde ik twee toverstofjes bij een webshop, waar ze begin juni zouden geleverd worden. Jammer genoeg had de container vertraging en kon ik mijn kindjes dus niet blij maken met twee toveroutfits, zoals ik ze had beloofd, die ze aan hun vriendjes op school zouden kunnen laten zien.

Op mijn verjaardag (25/6), trakteerde ik mezelf aan een bezoekje in de stoffenwinkel Hoogboom in Kapellen en zag daar toch ook wel geen toverstofjes zeker?
De stofjes werden gewassen en ik droogde ze - binnen, op een rek!- en op dinsdagavond tijdens onze wekelijkse naaiavond naaide ik voor Noa een raglan Billie, maat 92 en voor Sam een Simple Dress, maat 6 jaar.

Hoppakee, klaar om aan te doen op de laatste woensdag van het schooljaar!Kindjes blij, mama blij. En binnenkort veel tijd in de vakantie om de andere stofjes te verwerken, dus.... wordt vervolgd!


PS: 
Patronen: Billie van zonen09 en Simple Dress van Kaatjenaaisels
Stoffen: Hoogboom, Kapellen
Cyriel short Op 23 april las ik op de FBpagina van Fabricated, een voor mij nog onbekende webshop, dat ik een Eva Mouton stofje had gewonnen. Die jungle, die zou ik direct verwerken in iets voor Noa. Een shortje of een T-shirt, dat zou ik dan nog wel zien.

Niet zo heel lang erna knipte ik de Cyriel short uit lmv. Er stond in de werkbeschrijving dat je plakkatoen moest hebben om de tailleband te verstevigen, en dat had ik niet in huis, dus bleef het aan de kant liggen.

Toen geraakte het plan bedolven onder nog 101 andere plannen, maar afgelopen weekend haalde ik het vanonder het stof vandaan en begon ik eraan, zonder plakkatoen :p

Ik maakte de Cyriel, maar wel net iets anders zoals in het boekje. De achterkant van deze stof is immers niet zo speciaal, dus ik gebruikte de mooie kant voor in de zak.

Ook de onderkant zoomde ik netjes om en ik plooide niet de averechtse kant naar buiten, zoals in het patroon aangegeven staat.

De achterzakken liet ik weg. Een zoon van 3 heeft nog genoeg aan zakken in de zijnaad, en zo moest ik het mooie printje ook niet nog meer breken.

Ik ben tevreden! Voorlopig denk ik dat ik genoeg shortjes en T-shirtjes heb gemaakt, maar als ik er nog tekort zou komen, zou ik zeker opnieuw aan dit patroon denken.


PS: 
Patroon: Cyriel short uit La Maison Victor mei / juni 2016
Stof: gewonnen bij Fabricated (hier)