muts en sjaal - uniformproof!


 Nu de koudere dagen aangebroken zijn, is er ook nood aan winters gerief zoals muts, sjaal en handschoenen. Sam past nog in die van vorig jaar, maar ze zijn helaas niet uniformproof (lees: niet effen donkerblauw, grijs of wit)

Bij Pieke Wieke vond ik de perfecte kleur donkerblauw in een heerlijk zacht stofje.
Toen begon de zoektocht naar een goed patroon voor een muts en een cirkelsjaal....


De cirkelsjaal was het makkelijkst om te maken. Ik nam Sam haar hoofdomtrek (51cm) deed +7cm (Ik las ergens dat je +6 moest doen en ergens anders +8, dus ik nam de gulden middenweg) en knipte.Voor de twee kanten gebruikte ik dezelfde stof. Tussen de twee laagjes naaide ik een labeltje met 'Sam' op dat ik van Sarah Martens kreeg op naaiweekend. Het is haar labelnaam (eerste twee letters van haar voornaam en eerste letter van haar achternaam), maar het leek me geweldig om tussen iets van Sam te naaien, als herkenningsteken. Zo zal ze haar sjaal toch herkennen, tussen de honderd andere sjaals in het donkerblauw :p


De muts is een ander verhaal... Na een uitgetest en niet goed bevonden mutspatroon (allee, 't was wel goed, maar eerder de maat van Noa dan van Sam) begon ik wat te wanhopen. Ik trok haar alle mutsen aan die nog aanwezig waren in huis en ze vond een model van Nik het best zitten. Die muts in kwestie was gekrompen in de was, dus ideaal om te verknippen en als basis te gebruiken. Ik paste her en der nog wat aan, maar nu zit ze prima!Voila, winter- en uniformproof!

PS:
Patroon: muts van een gekochte (en gekrompen) muts overgetekend
Sjaal: hoofdomtrek + 7cm / 22cm hoog

2 opmerkingen

  1. leuk setje. het moet wel zoeken zijn om alles te vinden dat uniformproof is. Gelukkig kan de mama naaien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, anders moet de mama (of papa) gericht kunnen shoppen eh. Gelukkig zijn er hier dan ook wel wat winkels met een aparte uniformafdeling in de buurt. :)

      Verwijderen