de strijd om 3 kilo's en buikvet

Ok, it's out there...

In september besloot ik dat het tijd werd dat ik terug zou gaan sporten. Ik kwam bij een Easyfit terecht en startte daar met de Miloncirkel.
Mijn doelen:
- 2 à 3 kg verliezen, m.a.w. graag terug 59 à 60kg
- buikvet kwijtraken


Mensen die mij kennen irl, begrijpen niet dat ik daarover 'klaag', want ik ben toch helemaal niet dik en blabla. Volledig akkoord, maar voor mij zijn die laatste 2 à 3kg en die buik toch wel een storende factor. Misschien net omdat de rest van mijn lijf er wel oké uitziet? Kweetniet. Ik wil gewoon niet dat mensen denken dat ik opnieuw zwanger ben...

Nu zijn we 6 maanden verder en had ik deze week een evaluatiegesprek. Dat was niet zo positief van mijn kant.
- Ik ben niet gemotiveerd. Ik ga 2 keer per week (of per tien dagen) omdat ik vind dat dat moet, en omdat ik toch niets anders beters vind. Maar ik doe het niet graag en ga er altijd met tegenzin naartoe.
- Het kost veel geld. Per maand betaal ik nu iets minder dan 100 euro. Als je dus maar 1 keer per week kan gaan, is dat een dure training.
- Ik merk nog geen verschil, er is nog geen gewicht af en ook mijn buikvet is niet verminderd...

Tijdens het gesprek met mijn coach bleek dat het allemaal niet zo eenvoudig was als ik het me had voorgesteld. Hij zei eigenlijk dat, als ik een strakke buik wou, ik:
- veel vaker zou moeten trainen, een paar uren per DAG
- mijn eetgewoonten serieus moet aanpassen, veel minder zoet.

En elke keer ik erover denk, besluit ik hetzelfde:
- Dat heb ik er niet voor over. Elke dag trainen, zot! En mijn boterhammetjes met choco laten, of een koekje tijdens de dag of 's avonds bij mijn theetje, no way!

Misschien kan ik beter op zoek gaan naar een cursus om te leren loslaten, haha. :D

Of denken jullie aan een sport die ik wel leuk genoeg zou vinden om vol te houden?

40 dagen bloggen: 2/40
skipdagen: 0/6

9 opmerkingen

 1. Zoooo herkenbaar! Ook gewoon slank. Maar ook 3 kilo meer (voornamelijk op de heupen) dan voor de kinderen. En ook nog geen oplossing...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik zo kijk naar de foto dan denk ik niet dat de mensen zullen denken dat je zwanger bent hoor. Verre van
  Groetjes, Elke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga voor het loslaten :p
  Ge ziet er KEIGOED uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar!!! Ben ook een tijdje aan het proberen geweest om mijn muffintops kwijt te geraken ... zonder veel succes (moet ook wel eerlijk zeggen dat ik zo weinig mogelijk moeite doe, hihi). Zolang ik niet in bikini hoef, probeer ik ook maar los te laten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb u nu al een paar keer gezien en nooit gedacht dat je zwanger was hoor ;-). Ik heb trouwens een beperkt fitnessabonnement hier in de buurt 25 euro in de maand voor 5 keer per maand te gaan, het helpt niet voor mijn buikvet (jep zelfs zonder nageslacht is die niet in proportie met de rest van mijn lijf) maar ik ga ervan uit dat het toch gezonder is dan niets doen?
  Ik hoorde voor kindjesbuik gerelateerde zaken wel al veel positief over infraligne maar het is wel peperduur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Probeer eens Weight Watchers? Toch een stuk goedkoper, geen sport nodig, die 3kg zijn er op minder dan 3 maanden vanaf, en elke dag iets zoet is geen probleem... Gewoon de puntjes optimaal benutten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier terecht gekomen via de 40dagenbloggen lijst :-)
  Eerlijk? Een sport die je niet graag doet, toch doen omdat het "moet" - dat geeft stress. En stress dat maakt het quasi onmogelijk om ook af te vallen, puur fysiologisch dan hé. Dus zoek iets dat je echt leuk vindt, dat je zou doen ook al zou je er niks van afvallen, en laat het verder los, dat zou mijn advies zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sporten die je kan afwisselen en niet vastzit aan een abonnement? Dat helpt bij mij wel: eens zwemmen, een gaan fietsen, yoga, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Of denken jullie aan een sport die ik wel leuk genoeg zou vinden om vol te houden?"
  Het zit hem allemaal in de motivatie. iets doen wat je graag doet dus :)

  BeantwoordenVerwijderen