zomertopjes voor de dochter

Omdat de dochter nog geen topjes genoeg heeft in de kast (ahum) en ik nog wat moest maken uit 2x een halve meter die ik kocht in de Stoffenstraat, maakte ik twee verschillende topjespatronen.

Het eerste was de Miss Madeline Top van Mind the Whale.

 Over die vlecht heb ik echt wel gestruikeld. Ik redeneerde ah ja, een top krijg ik echt wel uit een halve meter, en dan bleek dat je 70cm stof nodig had (3 repen daarvan) om de vlecht te maken bovenaan. Die moest ik dan uit andere tricot knippen en de enige die ik nog had liggen die er een beetje bij paste, matcht niet super qua kleuren en is ook wat steviger...

 Ook het rugflapje stikte ik nog een keer extra door met de hand, want dat kreeg ik niet goed. Ik bekeek de handleiding opnieuw en opnieuw, maar vond mijn fout niet...

 Sam is er tevreden mee, en het topje zal hier zeker gedragen worden. Als het weer blijft zoals nu (wat ik echt wel zalig zou vinden!) zal het veel uit de kast mogen komen, woohoo!


Als tweede naaide ik nog een Gloria Top. Zo ligt er nog een maatje 110/116 in de kast, maar ik vond dat precies nogal krap beginnen zitten, dus naaide ik nu een 122/128 met als gedachte 'beter te groot dan te klein'.

De top is nog wat aan de losse kant maar eigenlijk valt dat best wel mee.
 De modelallures kwamen hier ineens volop tevoorschijn. :)Twee ijsjestopjes bij in de kast, check!


PS:
Patronen: Miss Madeline van Mind the Whale en Gloria top van Emma en Mona
Stof: Stoffenstraat, Kasterlee


16 opmerkingen

 1. Ijsjes en topjes, de ideale combinatie voor zomerse temperaturen. Hopelijk gaat ze er veel plezier aan beleven !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ideale topjes. Daar gaat ze veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gloria top is hier ook een favoriet van de oudste dochter ;-) Heb er vorige week een rokje aan genaaid en kleedje compleet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij de Madeline top gebruik ik meestal Zpaghetti - kun je in de action in kleine bolletjes kopen trouwens, ideaal daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ga ik ook es naar kijken dan. Dan wil ik het nog een 2e kans geven! :) Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 5. Oh zo tof! Het mintgroene stofje ligt hier ook nog in de kast te wachten op een bestemming. Ik vind de combinatie met het roze wel geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat Gloria topje is toch echt een toppertje, hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuke stofjes en hemdjes komen altijd van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof zeg! Die patroontjes moet ik dringend op mijn lijstje zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! ik bescherm ook graag de schoudertjes dus mouwloze topjes of jurkjes maak ik niet echt... wel met vlindermouwtjes of ruffles, dat voelt hetzelfde maar geeft een beetje een afdakje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Krijg je de Gloria in die maat nog uit een halve meter? Dat vroeg ik mij vandaag toevallig af :-) Toffe topjes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, moest ik zelfs niet voor puzzelen. Dankjewel! :)

   Verwijderen
  2. Oh super, dan heb ik meteen een bestemming voor dat ene gekoesterde halve metertje in de kast.

   Verwijderen
 11. heel tof, allebei! Die Gloria wil ik zeker ook nog eens proberen eigenlijk... Lijkt me een echt toppertje! Ik weet niet zo goed wat je bedoelt met fout in de Miss Madeline? Ziet de mijne er niet net hetzelfde uit? Bij mij was dat lint trouwens ook best wel dik, met die spaghetti gaat het volgens mij beter zijn, maar dat had ik niet liggen... De foto's zijn super, die mini modelletjes toch he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen