brief aan La Maison Victor

Liefste mensen van La Maison Victor
Nee.
Liefste mensen van de Made by you rubriek van La Maison Victor

Ik heb alle edities van jullie blad, en ben en blijf fan van jullie boekje. Maar....
Ik ben teleurgesteld in jullie, weeral.
Het overkwam me nu al de laatste paar edities, vandaar deze brief.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet teleurgesteld omdat ik er niet insta.
Ik ben teleurgesteld omdat bepaalde mensen nooit die rubriek lijken te halen, en anderen twee, drie keer in één editie staan. Dit moet toch iets grondiger aangepakt kunnen worden?

Hoe worden die foto's eigenlijk gekozen? Hebben jullie daar een computerprogramma voor, die er random wat foto's uitplukt? Het zou misschien wel ineens mijn frustraties verklaren. Maar zorg er alsjeblieft voor dat er ook iemand is, die deze foto's nakijkt vooraleer het tijdschrift gepubliceerd wordt. 

Oproep 1
Zorg ervoor dat er per persoon maar 1 foto per editie gepubliceerd wordt. Zo is er meer kans voor andere mensen. Ik gun alle mensen die een foto insturen hun moment of fame. Maar zoals het er nu voor staat, lijkt het mij niet eerlijk verdeeld. Begrijp me niet verkeerd, er hoeft niet geturfd te worden. (hoewel dat in deze huidige computermaatschappij ook nog niet eens zo moeilijk bij te houden zou zijn...) Geef iedereen eens een kans, want we doen toch allemaal ons best om iets moois te maken met jullie patronen? Dus als jullie al zouden beginnen met per deelnemer maar 1 foto per editie, is dat al fijn. Zo is er ook meer plaats voor anderen.

Oproep 2
Wees wat nauwkeuriger zodat de juiste namen onder de juiste foto's terechtkomen. En dan liefst ook nog met de juiste url van de blog eronder. En dan liefst ook nog leesbaar. Dat lijkt me toch niet zó moeilijk? Ik begrijp dat er soms foto's gewisseld worden, omdat dat mooier oogt, maar dan de caption meenemen, moet uw zetter toch ook kunnen? Of is ook hier niemand die het uiteindelijk even nakijkt?

Nogmaals, ik gun iedereen eens een plaatsje op één van deze pagina's, net daarom deze oproep.

Bedankt om dit even te lezen. Als je nog suggesties hebt, reageer gerust onder dit bericht. Ik zal ze doorsturen. :)

 

13 opmerkingen

 1. ik zag inderdaad opnieuw een foutje staan deze keer
  wat afwisseling lijkt me inderdaad wel leuk zeker binnen één editie of opeenvolgende edities

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha! Toen ik vandaag thuiskwam had mijn vriend het boekje al grondig bekeken: "ge staat er weer niet in". Ik denk dat hij stiekem hoopt dat mijn/zijn Titus trui gekozen wordt.
  Mij stoort het vooral dat er oudere modellen instaan en niet die uit het vorige nummer. Dat zou mij meer inspireren en aanzetten om het vorig nummer te herbekijken en nog iets uit te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal mee eens, ik stond er ook nog nooit in... En ik stoor me ook nog aan de kwaliteit van sommige foto's. Dat ze dat ook eens als criterium gebruiken, enkel mooie, duidelijke foto's waarop het model goed te zien is...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn inderdaad altijd de mensen met een "bekendere" blog. Niks tegen die mensen, kunnen ze zelf niks aan doen tenslotte. Maar ik vind ook dat ze iedereen een kans moeten geven. Twee tot drie keer dezelfde mensen in de rubriek is toch een beetje teveel van het goede? Ik heb ook al een paar keer iets ingestuurd en nog nooit de rubriek gehaald. Terwijl er iedere keer veel mensen wel de rubriek halen. Ik blog zelfs niet meer eerlijk gezegd, alles komt op mijn instagram terecht. Omdat ik het gevoel heb dat er toch maar een handvol mensen interesse hebben in mijn blog...

  https://www.instagram.com/ohana_nikita/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh, ik vind dit niet alleen een probleem bij LMV, maar in de naaiwereld tout court. Het zijn altijd opnieuw dezelfde mensen die winnen bij winacties, die patronen mogen testen, die altijd opnieuw vernoemd worden. Er zijn keiveel bloggers die ook hun best doen en mooie dingen maken, maar zij worden gewoon genegeerd. En niet alleen door LMV. Het heeft mij alleszins de zin om nog te bloggen ontnomen. Ik schrijf nog zeer weinig momenteel ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind ik ook ontgoochelend idd als er zijn die 2, 3 keer in 1 editie staan. Zoveel moois wordt gecreeerd en door veel verschillende mensen. Mij moet je niet wijsmaken dat ze geen inzendingen genoeg hbn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal mee eens, goed geschreven, Davina!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, ik stuur nooit iets in, dus ik verwacht helemaal niet er ooit in te staan. Maar ik kreeg wel de kriebel toen ik -weeral- foute namen en verwijzingen zag. Ja, er zijn deadlines en zo, maar toch, hoe moeilijk kan het zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jep, helemaal akkoord en goed gedaan, Davina. Altijd en overal dezelfde mensen die stofjes mogen testnaaien, patronen mogen testen, wedstrijden winnen en 3x in hetzelfde nummer staan met een creatie. Leuk voor hen, maar idd soms frustrerend. Er zijn zoveel mensen die mooie dingen maken en daarvoor hoef je echt geen bekende blogger te zijn. Benieuwd of je reactie gaat krijgen. Ik neem aan van niet, want ze zijn niet zo van het goed-communicerende slag 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben ook zeer benieuwd of ze jou gaan antwoorden. Het klopt wel wat je schrijft. Ik verschillende mensen zelfs die al bijna in elke editie voorkomen. Ook niet bloggers hoor. Het lijkt er op of er maar namen in hun bestand kunnen en ze die telkens laten terugkeren in een roulement. Heel leuk voor die mensen maar het ontneemt andere wel kansen. Ik noem ze al de Bekende La Maison Viktorkes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik kijk al uit naar de reactie.. mss bieden ze u wel een job aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen