Suzanne kids en rolzoomproblemen


Ik ging nog eens voor mijn stoffenkast uit en koos wat ik wou maken in functie van de stoffen die erin lagen. Ik vond daarin nog een tweezijdige sweaterfleece die ik kocht bij Droomstoffen, die perfect was voor een Suzanne cardigan voor Sam.


Vorig jaar maakte ik er ook eentje, maar uit gewone dubbelzijdige fleece, en die was te krap aan de armen. Dit keer verbreedde ik de mouwen aan elke zijde al maar met 1cm, beter een klein beetje te ruim dan een klein beetje te krap.



 Ik had grootse plannen met seraflock, die ik speciaal voor dit projectje kocht, maar het lukte langs geen kanten. Ik liet hem dan maar onafgewerkt, gelukkig rafelt dit stofje niet.



Achteraf ben ik hulp gaan vragen bij Braspenninckx hier in Merksem, en zij wisten mij te vertellen dat je met deze stof omwille van de dikte gewoon niet kan rolzomen. Ik zou er wel een mooi randje om kunnen maken met de overlock, door alle radartjes gewoon op 4 te laten staan, linkernaald eruit, steeklengte en steekbreedte op R (dus het smalst) maar het hendeltje niet op R.  Helaas was het vestje toen al gemaakt, ik heb meestal geen geduld om te wachten op deskundige uitleg als ik zo ook vooruit kan op 1 of andere manier :)

PS:
Patroon: Suzanne cardigan voor kinderen, Compagnie M
Stof: dubbelzijdige sweaterfleece van bij Droomstoffen

7 opmerkingen