schoudertas met verzonken rits

oftewel: recept 27 uit het eerste Zo Geknipt boek.

Toen miss Anaïs stopte met de webshop, kocht ik er een combinatie van canvas met toekans en mooie, okeren kurk. Ideale combo voor een tas. 

 Het was jammer genoeg nét iets te weinig om de grote tas uit te maken, maar ik heb dat creatief opgelost, en je ziet er in het eindresultaat (bijna) niets meer van.
 Aan de achterkant plaatste ik de kurk aan de onderkant, terwijl ik bovenaan de canvas gebruikte.

 Aan de voorkant (de kant met zak) gebruikte ik de kurk voor het hele voorpand, en de canvas voor de voorzak. Die werd gevoerd met een ander stofje, maar daar kraait geen haan naar.


Ik ben super tevreden met het resultaat, het geeft een speels en vrolijk resultaat, toch?


Ik gebruikte zwarte tassenband die ik nog had liggen en maakte de band ook verstelbaar. Blij dat ik dat deed, want afhankelijk van voor welk doeleinde ik de tas gebruik (boodschappen, boeken van de bib, ...) heb ik de band toch al versteld.


 Ik naaide ook het voorgeschreven knoopje op de verzonken rits, al zie ik daar nog niet direct de meerwaarde van... Het is wel een schattig detail, dus voorlopig mag hij blijven :)


Ook de ander zakjes aan de binnenkant maakte ik in een ander stofje, omdat ik al het maximum haalde uit de kurk en de canvas. Maar ook al had ik dan niets geels, deze kleur komt ook weer terug in de bek van de toekans, en is dus ook nog een goede match.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe tas? Van een reactie fleur ik altijd enorm op!

PS:
Patroon: schoudertas met verzonken rits uit Zo Geknipt 1
Stof: canvas en kurk van miss Anaïs 

6 opmerkingen

 1. Jammer dat Miss Anaïs niet meer bestaat hé, het was zo'n leuk winkeltje... Mooie stoffencombinatie, leuke tas alweer. En ja, het knoopje zou ik houden, het is een tof detail.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. AHA!
  Dit ziet er nu eens exact uit wat ik voor mijn ventje nodig heb. Ik was me suf aan het denken van welk patroon ik kon vertrekken. Maar ik heb dat boek zowaar op de plank staan. problem --> solved!
  Jouw exemplaar is trouwens een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem echt kei tof ! Is die moeilijk te maken? Tassen zijn zo mijne da da niet maar als ik deze zie wil ik dat ook :) en ik heb het patroon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk!! Tof gemaakt!

  He, heel raar, maar als ik op jouw post klik via bloglovin zie ik wel de opmerkingen maar geen mogelijkheid om zelf een opmerking te plaatsen. Dan ben ik naar je homepage gegaan en van daaruit op "opmerkingen" geklikt en dan komt het invulvakje er wel... bizar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie tas, leuke combinatie van stofjes !! Daar ga je nog veel plezier aan beleven. Ik gebruikte de mijne meer dan 2 jaar, tot de rits het begaf...

  BeantwoordenVerwijderen