boxershort Ottobre & nog wat marcellekes

 Een dikke maand geleden maakte ik een aantal boxershorts en marcellekes, naar het patroon van Van Katoen. Ze worden hier vaak gedragen, maar ik vond het patroon voor de boxershorts precies iets te 'bulky' en dus moeilijker om te dragen onder een broek. En laat dat nu net wel de bedoeling zijn van een onderbroek, haha.

Lindsay raadde mij een patroon voor boxershorts aan uit Ottobre, en dat probeerde ik nu eens uit. Ik vind deze superleuk, maar ik vond er ook wel een paar 'nadelen' aan:
- Het zijn veel patroondelen :p
- Is dat echt nodig, zo'n uitsparing vooraan voor zo'n klein dingetje? :p
- De pijpjes zijn lang. Voor onder een lange broek is dat prima, maar zijn shorts komen ongeveer even lang of korter, dus dan is dat wel een gek zicht. :)
Ik maakte dan ook maar ineens 3 marcellekes bij, in maat 98/104. Die zitten toch een stuk aangenamer dan de vorige maat hoor... Deze kan hij zo in de zomer ook nog aan.


PS:
Patroon: boxershort Hugo uit Ottobre 1/2013
Stof: superhonden uit de Stoffenstraat (restje van een pyjama die nog niet geblogd raakte), Paw Patrol van Mon Depot (restje van T-shirt hier) en leeuwen Roos en Violet (restje van o.a. een Domi en een T-shirt)

6 opmerkingen

 1. Ik vind ze wel echt supermooi, die boxershorts met die lange pijpjes. Maar ik snap het probleem :-) maar echt, megacute met dat schattige ventje erin, en ook de marcellekes trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Anne.
   Ik ga ze misschien reserveren voor in de winter, lijkt me dan echt wel een meerwaarde, en voor de zomer toch op zoek gaan naar een patroon met kortere pijpjes :)

   Verwijderen
 2. Super leuk, ik ben ook nog op zoek naar een goed patroon, was mijn Ottobres vergeten! Dit weekend eens doorbladeren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, zelfgemaakt ondergoed is zo schattig :) Moest je toevallig de 6/2016 tegenkomen, mag je mij altijd een seintje geven, kunnen we ruilen :)

   Verwijderen
 3. In 2016 stond een patroontje in Ottobre dat korter is, mijn favoriet op dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen