zijzaak, maar geen bijzaak!

Ergens begin dit schooljaar vroeg een collega me om een tas te maken om haar lunch mee naar de refter te nemen. Ik kreeg zo goed als carte blanche wat betreft stof en patroon. Ze zei me enkel dat ze houdt van bloemen of dieren wat stofkeuze betreft.

Veel bloemen of dieren (voor volwassenen) uit katoen vond ik niet in mijn stoffenkast. Eigenlijk voldeed maar 1 stofje aan de eisen. Dat kocht ik al een hele tijd geleden omdat ik de bovenkant zo mooi vond voor een jurkje voor Sam. De onderkant kon er dus best wel af...

Alleen de stof met bloemen vond ik persoonlijk wel wat te veel van het goede. Ik besloot daarom te combineren met effen kurk.

Vervolgens nam ik er Zo Geknipt2 bij en knipte daaruit project 12: Zijzaak. De bodem en zijzakjes knipte ik uit de kurk, de rest is (verstevigd) katoen.

Het is een middelgrote tas waarin eigenlijk toch wel meer past dan een brooddoos en een flesje drinken. De collega in kwestie kan gerust ook nog een appel en een banaan meenemen en trakteren met een plakje cake, hehe :)

Op naaiweekend naaide ik deze als eerste in elkaar. Ik besteedde er op vrijdag ettelijke uren aan, totdat ik te veel fouten maakte en uiteindelijk om 1u toch maar in bed kroop. Zaterdagochtend kon ik er met een frisser hoofd aan beginnen en was hij snel klaar.

 Ik vond de H630 niet stevig genoeg om een tas van dit kaliber te verstevigen. Misschien komt het doordat ik ook werkte met kurk dat mijn stof wat zwaarder is, maar ik hou er niet van dat een tas zo wat ineen zakt. Ik hoop dat mijn collega dat niet erg vind, want ik heb echt geen zin om het hele ding nog es los te tornen...
 De zakjes opzij zijn een leuk extraatje, voor een sleutelbos bijvoorbeeld, of een pakje zakdoeken. Of je gsm. Of kleingeld. Of ... (noem maar op).
 De tas heeft een verzonken rits. Het uiteinde van de rits liet ik gewoon hangen. Makkelijk, en ineens proper afgewerkt. :)
 De tassenband loopt achter de zakken door tot in de bodem van de tas. Slim gezien!

PS:
Patroon: project 12 (zijzaak) uit Zo Geknipt 2
Stof: kurk van bij Costur Art, katoen is Botanic Garden van Timeless Treasures, effen katoen komt van in Kapellen (Hoogboom)


11 opmerkingen

 1. Dat gaat een blije collega zijn ;-) mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zenne, zo wil ik ook wel een cadeautje :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naaien tot in de late uurtjes is niet zo productief. Hier ook niet ;)
  Leuk patroontje. Ik had het gisteren toevallig ook vast. Je trekt me over de streep voor een nieuwe tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij dat ik deze knapperd mee zag ontstaan op weekend ;-)
  Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag hem al van dichtbij natuurlijk, echt een super leuk presentje vind ik, misschien ook leuk voor een naai "collega" ;) Ik begon nog steeds niet echt aan tassen naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Da's een tas om vrolijk van te worden! Je collega zal wel blij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie tas! Ik vind het een heel vrolijk geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat je dat goed gedaan hebt zeg ik u 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Instant lentegevoel! Met zo'n tas zou ik ook wel naar de refter willen :-)

  BeantwoordenVerwijderen