Wout jas / hoodie

Een hele tijd geleden al ging ik op zoek naar een patroon voor een trui met kap en rits voor Nik. Ik vond uiteindelijk een Burda young waar ik mee aan de slag kon. Toen het tijd was om de vest te knippen, vond ik dat patroon nergens meer. Typisch...

Gelukkig kwam daar La Maison Victor januari / februari 2017 en stond daar toch wel geen vest in met kap en rits zeker? Woohoo! ;-)


We konden weer verder. Het is een vest waarbij ik bij het naaien doorheen wat hoogtes en laagtes spartelde. Letterlijk ook, zo bleek naderhand :)
Darth Vader

 Ik kocht 65cm lint om te bevestigen op zakken en schouderstukken, maar kwam daarmee niet toe. Eerste kleine ramp. Gelukkig was er op weekend iemand bereid om mij een stukje paspel te geven, waar ik de binnenkant op de schouders van kon gebruiken. Het lijkt reflecterend lint, maar dat is het niet.

De oogjes in de kap bezorgden me ook wat hoofdpijn. Ze kwamen steeds los. Uiteindelijk verstevigde ik met kurk en zaten ze beter. Toch moest ik ook Rafelstop gebruiken. Ik hoop met heel mijn hart dat ze blijven hangen. Want dat hele ding nog es lostornen, ziet bibi niet zo zitten.


 En dan was de vest eindelijk af, paste ik ze voor de lol zelf eens op naaiweekend en zei er iemand: "Oei, de zakken komen niet overeen." Hoe dat precies zo is gekomen, geen idee. Maar het was expres, zeg ik u. Dat is mijn creatieve vrijheid. Nè. :p
 Manlief is er in elk geval wel content mee en heeft braafjes gewacht tot na het nemen van de foto's om ze aan de kapstok te hangen. :)
Veel plezier ermee, schattie!
PS:
Patroon: Wout hoodie uit La Maison Victor januari - februari 2017
Stof: Madeline de Stoffenmadam

6 opmerkingen

 1. Zalig toch, die creatieve vrijheid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim mee voor nestelogen die blijven zitten!
  Succes!
  Zus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, hij kan ook lekker wegkruipen in de kap 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo een zou mijn man ook kunnen waarderen, inclusief creatieve zak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige kap. Heerlijk groot! En die zakken, tja, selfmade ain't perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen