De Bethioua en mijn twijfels erover

Op naaiweekend durven er al eens prijzen uitgedeeld te worden. De vorig keer ging ik o.a. aan de haal met het patroon van de Bethioua, een naam die ik ongetwijfeld verkeerd uitspreek :p


Ik vond het een leuk truitje, zo toch eens anders dan de anderen. Ik googlede wat rond en vooral deze sprak me enorm aan.
En alsof het zo moest zijn, vond ik in mijn stoffenkast ook een stof met streepjes. Zij die mij kennen, weten dat dat absoluut een unicum is, want streepjes, ik weet niet, vind ik altijd mooi op een ander en niet op mezelf. Ik kocht het stofje ook met een jurkje voor Sam in gedachte en had onvoldoende stof voor de mouwen. Gelukkig was er bij miss Anaïs nog genoeg van de stof om een 2e bestelling te plaatsen. :)


Ik knipte, paste, speldde (ah ja, want streepjes...) en op een uurtje zat deze in elkaar.


Twijfels? Ja, toch wel. Ik moest dus nog wat aanpassen.
- De mouwen waren te lang voor mij, ik tornde de boord terug los, knipte een 4-tal cm weg en zette hem er weer aan.
- Toen het shirt af was en ik keek in de spiegel had ik onmiddellijk een pyjamagevoel. Ja, dat heb je dan met die streepjes zeker? Ik ging op zoek naar een leuke quote voor erop en ja, het resultaat zien jullie hier!

Ik lees graag wat jullie ervan vinden!
Helaas geen aan-foto's, het komt er precies gewoon niet van... 

PS:
Patroon: Bethioua, in het Duits en Engels te downloaden, hier (pas op dat je niet verkeerdelijk het Duitse patroon aanvinkt, zoals ik deed :p)
Stof: miss Anaïs


11 opmerkingen

 1. ik vind hem wel leuk, combineren met een donkere jeans ofzo om wat minder pyjamagevoel te krijgen en gewoon mooie juweeltjes bij dragen
  dit patroon komt ook heel mooi tot zijn recht met streepjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind hem ook tof hoor, idd lekker sportief op een jeans!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer van dat sweatergevoel - ik ben geen stylingqueen, dus veel tips kan ik je niet geven. Misschien met een lange ketting erbij of zo? Ik ben en blijf fan van het patroon, dus ik hoop dat je het weet op te lossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel leuk. De streepjes geven het patroon nog een extra boost. Dus TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op een spijkerbroek zou ik er geen pyjama gevoel verwachten, leuk gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem leuk, zeker met een stoere spijkerbroek en evt een stoere colsjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind 'm mooi!! Maar ik ben echt wel fan van streepjes! Hier ligt trouwens ook dat patroontje én een streepjesstofje klaar. Maar eerst nog een paar zwangerschapskilootjes kwijtraken :p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, ik ben dus niet de enige die geen streepjes liefde heeft.... Maar dit patroon vraagt er gewoon om natuurlijk. En inderdaad met jeans en ketting of sjaal zal het waarschijnlijk niet als pyjama voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meer dan de tips van hierboven kan ik niet toevoegen. Ik vind het lettertype wel nogal flauw uitvallen tegen de streepjes, maar verder is het een mooie sweater!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En hoe schoon lopen die streepjes wel niet overal door zeg! Die achterkant, wauw, gewoon perfect! Toch?!

  BeantwoordenVerwijderen