zeverslabbetjes

Ik werd gevraagd een aantal zeverslabbetjes te maken voor een kleine meid. Ik zocht in de restjesbak naar een aantal mooie tricotjes die een kleine meid niet zouden misstaan. Deze combineerde ik met effen tricot en op een paar uurtjes was de restjesverwerking klaar.

Het patroon werd me via Facebook toegestuurd door Eefje Van Meensel - na een oproep van mijn kant voor een goed passend patroon. 

De rest van de bak met restjes plaatste ik op Kapaza en is ondertussen onderweg naar Koksijde. Ik hoop dat de koper er nog veel plezier aan beleeft en ik heb zo weer plaats (en centjes) voor nieuwe stofjes.

Ik denk altijd dat ik veel stof heb, maar Sam vroeg onlangs om een nieuw kleedje met kap te maken en ik kon uit mijn bakken maar 3 tricotstoffen halen die groot genoeg waren om er een jurkje voor haar uit te halen. Dus z├│ veel heb ik toch ook niet hoor... Vooral kleine stukken, halve metertjes. En die hoop ik deze zomer wel te kunnen verwerken tot T-shirts en broekjes, zolang ik er nog ├╝berhaupt een volledig kledingstuk van kan maken voor iemand. En voortaan kopen per meter :)

Hoeveel stofjes hebben jullie ongeveer? En zijn dat grote stukken of niet?

4 opmerkingen

  1. Ik heb ook dat probleem..alleen is 1 meter hier niet meer voldoende...een katoenen jurkje in een geheel is net te klein dus dan moet ik het doorsnijden..kleine kindjes worden groot..ik koop nu meestal 1.50 of bij duurdere stof 1.20..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee om zeverslapjes te maken als restverwerking, super leuk. Cadeau lijkt me. Ik koop tegenwoordig meestal een meter stof, maar ik denk dat ik met 80 centimeter beter af zou zijn. Mijn oudste is nu 124 cm.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goed idee om zeverslapjes te maken als restverwerking, super leuk. Cadeau lijkt me. Ik koop tegenwoordig meestal een meter stof, maar ik denk dat ik met 80 centimeter beter af zou zijn. Mijn oudste is nu 124 cm.

    BeantwoordenVerwijderen