Suzanne cardigan voor vrouwen

Ik kocht de twee nieuwe patronen van CompagnieM tegelijkertijd, de Suzanne cardigan voor kids (die zag je hier) en die voor vrouwen.

Bij de versie voor Sam stoorde ik mij vooral aan de mouwen (het feit dat ze te smal waren, doordat ik fleece gebruikte en die niet genoeg meerekte...).
Dat is met deze sweaterstof niet het geval, gelukkig.

Ik wou deze niet 'onafgewerkt' laten (ook al zal de sweaterstof niet rafelen), dus ik ging naar Braspenninckx hier in Merksem en kocht 3 bobijnen zwarte serafil (in de 2 jaren dat ik mijn overlock heb, heb ik alles gelockt met lichtbeige serafil). Dure aankoop, dus ik hoop er nog lang mee te doen.


De rolzomen, dat ging eigenlijk vanzelf. Moet ik vaker proberen! :)

Maar... ik vind persoonlijk dat ik een verkeerde stofkeuze heb gemaakt. Hij (zij?) heeft voor mij precies een te hoog kamerjasgehalte...

Willen jullie ook eventjes eerlijk jullie mening geven? Much appreciated!

stof: Hoogboomsesteenweg, Kapellen
patroon: Suzanne cardigan van CompagnieM, hier te koop

12 opmerkingen

 1. Ik vind het leuk en geslaagd... ziet er gezellig uit!! maar toen je zelf over 'kamerjas' begon vond ik het lijken op... dus dragen die handel en dat woord niet meer gebruiken als je die trui draagt 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt mss door die zachte binnenkant? Ik kan er niet veel op zeggen, ben niet zo'n fan van dit patroon, ook al word ik ermee om de oren geslagen deze dagen.... Dat heeft dus niks te maken met je naaikunsten, gelukkig maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je er heel goed mee staat zeker geen kamerjas. Als je er iets fel onder aan doet steekt het mooi af! Het is net een heel goed idee voor koude winterdagen...
  Missknitandsew.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem heel erg leuk! Niks kamerjas hoor, gewoon casual :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap wat je bedoelt met het kamerjas-gehalte. Al vind ik het niet storend bij deze trui. Sportief op een lichte jeans met een wit shirtje onder, is dat helemaal zoals het moet zijn. Je kan beter dit soort vesten dragen dan een fleece trui (gruwel!). Maar stofkeuze is alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ik dacht juist bij het zien van de eerste foto (zelfs voor ik begon aan de tekst) "wat een leuke stof, goede keuze voor de Suzanne"
  Dat kamerjas-gevoel heb ik helemaal niet. Hij is echt superleuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, ik zie er geen kamerjas in, maar mijn kamerjas is dan ook een badstof versie van 20 jaar oud ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, geen kamerjas! En net zoals mijn voorgangers al zeggen: een afstekend shirt eronder en een jeans zullen het er al heel anders laten uitzien.

  Ik ben momenteel ook met dit patroon bezig, want ik ben er helemaal weg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind 'm heel leuk, ik dacht echt helemaal niet aan een kamerjas tot je het zelf zei. Toen snapte ik het ergens wel, en als je dat in je hoofd hebt is het er soms moeilijk uit te krijgen. Toch heb ik even zitten terugscrollen en blijf ik erbij dat het echt wel een leuke vest is. Misschien niet voor alle gelegenheden, maar ik vind 'm casual en comfy en zou het zeker dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen je het zei dat ie je aan een kamerjas deed denken, zag ik het ook wel, maar als je hem gewoon draagt met iets leuks erbij zal niemand dat spontaan denken, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen