Jackie jasje... baby it's cold outside!

Moeilijke stofjes: 3 punten. Koppige naaister: 4 punten.
Deze score vat het allemaal wel samen denk ik....

Ik kocht in Kapellen een mantelstofje dat achteraf gezien veel te dun bleek om een jasje van te maken.
Voor alles een oplossing... Door een verkoopster werd mij gezegd dat dat geen probleem was als ik het helemaal voerde met gematelasseerde stof (*zie laatste foto, als je niet weet wat dat is*). Die ze daar verkochten in allerlei kleurtjes, behalve ... wat ik nodig had; wit. (Nu toch niet zo'n speciale kleur zou je denken?)

Voor alles een oplossing... Door een andere verkoopster werd verkondigd dat dat "heel makkelijk zelf te maken" was met wattine en een gewone witte voeringsstof.
Lieve lezers, neem het van mij aan, dat is NIET zo!
Na een uur prutsen, kieperde ik het hele geval in de vuilbak en de volgende dag ben ik naar Topknop geweest om witte gematelasseerde stof. Nè! *steekt tong uit*

Het 'mantelstofje' bleek dan ook nog eens een héél moeilijk stofje om mee te naaien, bij het overlocken trok het al naar alle kanten scheef. Zo kreeg ik patroondelen die niet meer in hun oorspronkelijke vorm te herkennen waren. *zucht*.

Maar... op een dag naaide ik een winterjasje en dat is op zich al een bravo waard vind ik. :)
Ziehier het resultaat:

De winter is er echt doorgekomen en het is koud. Sam zal het jasje dus met veel plezier aandoen, ook al vind ik het mooi van ver (maar ver van mooi). Het had een beginnersprojectje kunnen zijn, maar dat is het helaas niet. De Jackie die ik vorig jaar maakte is beter gelukt dan deze. Zo zie je maar dat alles kan vallen of staan met de stofkeuze.
 Aan het rugflapje op de achterzijde koos ik voor lichtroze paspel. Het geeft het geheel nog meer snoepjesallure.
 Er kan mee gefietst worden...
... en mee rondgedraaid!

Ach, nu vind ik het al wat minder erg dat dat jasje snel 'versleten' zal zijn. Als ze er maar even van geniet! En volgend jaar een nieuw exemplaar in een beter doordachte stof! :)
 Ik ben wel helemaal verliefd op deze knoopjes, die ik ooit eens kocht bij Topknop of Veritas (schiet me neer, ik weet niet meer waar van de twee). Ik had er nog net 4 over, dus genoeg voor dit jasje!

Ziehier de gematelasseerde stof als voering. Alleen ook spijtig, mijn buitenstofje is zo dun, dat bepaalde delen (bv. rand onderaan en bovenaan en onderkant mouwen) enkel bestaan uit twee laagjes dunne stof. De voorpanden heb ik gelukkig wel voorzien van vlieseline van het dikkere soort, dus dat zit wel snor.

Wat denken jullie ervan? Ik lees graag jullie commentaar! 

stof: Kapellen
voering: Topknop
knopen: Veritas of Topknop
patroon: Jackie van Ienemiene 10 opmerkingen

 1. Oh ik zou ook zo vallen voor die stof! Op de foto's ziet het er prima uit!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik zou ook zo vallen voor die stof! Op de foto's ziet het er prima uit!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo op de foto ziet het er wel mooi uit hoor. Maar ik weet dat niet alle stoffen fijn werken. Jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, zo spijtig van die stof want zo ziet het er heel mooi uit en je dochter lijkt er wel heel blij mee. Missch had je ook wattine tussen de boorden kunnen naaien voor wat meer volume

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, jammer dat alles zo tegen sloeg. Idd de juiste stof kiezen is belangrijk. Het ziet er prachtig uit... Mooi geheel! Tip: je stof volledig bekleven met vlieseline doet wonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heel mooi! Ik zou hem voor mezelf in het groot willen:D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n mooi stofje!!! En op de foto vind ik het er wel heel mooi uitzien hoor... Maar ik kan me de frustratie helemaal voorstellen... sommige stofjes kunnen het naaien toch echt moeilijk maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ik vind het wel mooi eigenlijk! Ik heb al eens lente-Jackies gemaakt en nu ligt een winterse Maelle klaar geknipt. Met deze temperaturen zal ik er maar gauw aan beginnen, anders is het lente eer het af is ö

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel erg mooi en stijlvol jasje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi stofje. En ja, met het jackie patroon heb je natuurlijk de perfecte match.

  BeantwoordenVerwijderen