eerste naaisel van 2016: een zwemzak!

Samen met het 8-jarige nichtje van mijn vriend naaide ik gisteren de eerste creatie van het nieuwe jaar. Ze kreeg onder de kerstboom een bon voor een zwemzak, helemaal naar haar eigen goesting. We zouden eerst stofjes gaan kopen en dan samen naaien.

Zo gezegd, zo gedaan.
We redden eerst naar Kapellen, Hoogboomsesteenweg. Daar was het héél moeilijk kiezen voor een 8-jarige. "Oh, deze vind ik mooi." ... "Oh, deze vind ik ook mooi." "Passen deze twee bij elkaar?"
"Is dit rekstof?"...

Uiteindelijk koos ze twee stofjes die niet echt super bij elkaar pasten, maar kom, voor een zwemzak zie je de binnen- en buitenkant toch zelden samen hè :)


Daarna stopten we nog even in 't Ritske voor een koord. 3 meter kocht ik en dat was niks te lang.... 

Zij tekende met stift de afmetingen op de stof. Ik knipte. Bij de langere stukken duwde zij op de pedaal terwijl ik de stof begeleidde. Dat was soms eng (voor mij!)

Ik maakte ook een ritszakje dat ik tegen de binnenstof naaide waar ze een kam kan instoppen, of een haarrekje, of weetikveelwat (in elk geval iets dat je in de grote zak zou verliezen).

En donderdag kan hij al in gebruik genomen worden, want ze gaan elke 2 weken zwemmen. Top!

bijpassende voeringstof :p

patroon: zelfgetekend
stofjes: Hoogboomsesteenweg, Kapellen
koord: Ritske, Kapellen

PS: Om de tijd te verdrijven in de stoffenwinkel, koos ik zelf ook nog maar een paar stofjes. En vandaag ging ik bij miss Madelief langs, dus ook daar kwam ik niet met lege handen van terug. Dat stoffenoverzicht van 2016 kan ik dus al aanvullen. Gemaakt: 1. Gekocht: 11. Oops :p

3 opmerkingen

  1. Wat een leuke zwemzak :) En ook echt een leuk idee om een bon cadeau te doen. Dat moet ik onthouden :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee voor oudere kindjes. Een 'naaidate'. En zelf iets maken is natuurlijk erg leuk voor kinderen (oh en voor onszelf natuurlijk ook)

    BeantwoordenVerwijderen