zelfgemaakte cadeautjes voor neefje en nichtje

Toen mijn schoonmoeder een tijdje geleden de truien (versie 1 en versie 2) zag die ik voor Sam maakte met als voorpand een kussensloop van Action zei ze dat Brent dat ook wel heel cool zou vinden. Het idee voor een kerstcadeautje groeide. De man des huizes is immers peter van Brent (ondertussen 4 jaar) en dus zijn cadeau-ideetjes altijd welkom.

Het werd een wolf en het patroon van Peekaboo dat ik ook gebruikte voor Sam haar luipaardtrui.
Nu hoop ik met heel mijn hart dat het past! Ik maakte een 110, afgaande op zijn huidige kledingmaat. Ik weet dat het een grote, maar smalle jongen is, dus ik hoop dat hij het makkelijk aan en weer uit krijgt. Zonder model om tussentijds eens te passen is dat echt gokwerk he!


Ik was achteraf nog wel aan 't denken dat ik dat 'colleke' beter ook in' t zwart had gedaan, nu is het precies nogal flets, nee? 

Voor Fiene (het nichtje van 7), maakte ik gisteren - op verzoek van de mama - een zakje voor haarspeldjes. Ik toonde het proefexemplaar dat ik voor Sam maakte, en ze vond dat goed, maar het mocht dubbel zo groot. Zo gezegd, zo gedaan.
Dit exemplaar rolde gisteren vanonder mijn naaimachine:Ben er eigenlijk echt wel tevreden over, alles lukte deze keer, en ook het plaatsen van de lintjes deed ik doordacht(er) zodat het tasje nu ook mooi kan sluiten. Het patroon kwam weer van deze dame, alleen maakte ik de breedte dubbel zo groot.

Stoffen:
grijze tricot: Madeline de stoffenmadam
zwarte boordstof: Topknop Merksem
kussensloop wolf: Action
stof met sterretjes: geruild via Facebook
rode stof: gekregen van vriendin

kamsnaps en rits uit eigen voorraad :)


4 opmerkingen

 1. Ik vind de trui helemaal niet flets, hij leeft op door de print!
  Tof gedaan, dat zakje voor haarspelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooie trui met die print!! Jammer dat ik dit nu pas zie, had ook wel zo'n mooie trui willen maken, echt super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer tof gedaan! Hier verminderen de speldjes elke dag sinds de jongste dochter naar school gaat...ons zakje is bijna leeg.

  BeantwoordenVerwijderen