workshop lederen handtas maken

Ik toonde mijn tas al op Instagram, maar wou jullie toch graag meer info geven over de lederen handtas die ik onlangs maakte.

Op 7 april trok ik naar Iep Deszign in Hoogstraten, samen met Mieke. Mijn collega Lief zou er ook zijn. Daar maakten we een ambachtelijke handtas uit leer. Mieke en ik kozen voor de Annekestas, Lief maakte een etuitasje.

Er kwam geen naaimachine bij aan te pas. Ibi, de dame achter Iep Deszign, zorgde voor de voorbereiding van de tassen. Ze sneed het leer, zorgde voor een streep waarop wij moesten naaien, maakte de schouderlinten al op voorhand, enzovoort.

Wij mochten eerst met een soort vorkje de gaatjes slaan om later te naaien.


Daarna was het gewoon op en neer, met een grote naald en een garen dat behandeld was met een soort was. Soms was dat echt wel hard werken!Als afwerking kon je kiezen voor een plaatje erop met een naam of figuurtje, maar ik liet gewoon Woohoo! in het leer slaan. Dat is subtiel aanwezig, zo heb ik het graag :) We waren er van 10u tot 16u mee bezig. Het laatste uur was vooral wachten op elkaar, omdat de afwerking door Ibi zelf gedaan werd en dus niet tegelijk kon.

Hier zie je alle tassen die die dag gemaakt werden:


Het was een fijne dag, met gezond en lekker eten en drankjes inbegrepen. De prijs viel ook héél goed mee!

Een aanrader, deze workshop! Wij gaan zeker nog een keertje terug voor een ander model!

Meer info: Iep Deszign (ook op Facebook en Instagram)


3 opmerkingen

  1. Een hele mooie tas die met veel te combineren valt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooie tas !! En ook wel eens plezant om iets te creëren zonder naaimachine he... Ik maakt een tijdje geleden ook een handtas, en daar kwam zelfs geen naald aan te pas (https://naaistime.be/work.html#!/products/workshop-handmade-leather-bag).

    BeantwoordenVerwijderen