Stella rokje

 Ik dook in mijn bak met stoffen die ik kocht (of kreeg) vóór 2015 en die ik dit jaar per se wilde opwerken. Daarin vond ik een paar oude winterse stofjes.

Het eerste daarvan combineerde ik met een patroon dat ik als één van de eersten kocht en nog nooit gebruikte; de Stella skirt.
Het is 1 van de eerste patronen van compagnie M en ik heb enkel de Engelse handleiding, maar goed, dat is voor mij geen probleem.

Het stofje an sich vond ik eigenlijk erg saai. Ik besloot mijn stoute schoenen aan te trekken en een fluogroene paspel te kopen. En zo geschiedde :)

Het stofje bleek echt moeilijk te verwerken en ging alle kanten uit. Het angstzweet brak mij al uit voor de volgende creatie, want daar had ik een soortgelijk stofje voor geknipt.
Bovendien vergat ik de taillebanden 2 keer te knippen en had ik dus in eerste instantie geen beleg. Ahum...
Gelukkig zat Mieke, mijn (naai)vriendin, tegenover mij op naaiweekend. Zij had nog wel een stukje stof over en dat paste toch wel perfect bij het mijne, zeker? :)

Voila, mijn eerste Stella rokje is geboren. De knoopsgatenelastiek in de tailleband liet ik weg. Bij een volgende zou ik die er precies wel inzetten toch, maar ik was nog maar eens lui... :p

Nu is het rokje dus nog te groot. 

PS:
Patroon: Stella skirt van compagnie M
Stof: gekregen - van lang, lang geleden... :)
4 opmerkingen

 1. Ik vind het best een leuk rokje geworden, en de fluo paspel brengt er lekker pit in!

  dikke zoen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super tof met de Fluo paspel ertussen. Jammer dat het nog wat te groot is...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi rokje met die fluopaspel en dat felgroene beleg - waar naaivriendinnen al niet goed voor zijn hé😉

  BeantwoordenVerwijderen