een vakantieproject

Buiten naaien, maak ik ook graag andere dingen. Ok, daar zijn juweeltjes maken, T-shirts pimpen, enz, maar Ikeakasten in elkaar zetten doe ik bijvoorbeeld ook echt graag! :)

In dit blogbericht geen Ikeameubel nochtans, maar een echte ouderwetse archiefkast.  Zo'n loodzwaar ding, ge weet wel...


Ik zocht wat op het www en vond onderstaande archiefkast te koop in de kempen. Ze stond te koop voor €30, ik bood €25 en ik mocht ze komen halen.

Het was een enorme klus om ze in de auto te krijgen (ondergetekende had niet echt gevraagd naar afmetingen en denkt vaak dat wij een bus hebben met véél laadruimte), maar het lukte.

De schuiven gingen er volgens meneer niet uit, dus met z'n tweetjes even in de auto getild enzo. En de hulpvaardige buurman die mij ze er weer hielp uit te tillen zei dat dat echt wel moest gaan hoor, die schuiven eruit halen. En neem het maar van mij aan, het gaat. Vrij makkelijk zelfs.
Zo makkelijk dat ik de schuiven niet nummerde en na het verven een lichte paniekaanval nabij was toen die ene schuif precies nergens in leek te passen. Soit, ze zit in elkaar :D

Ik wou ff modern en goedkoop doen en kocht spuitbussen verf in Action. Een primer (daar spoot ik 4 bussen van op) en gewone lakverf (nog es 4 bussen).
Om dan toch te besluiten dat het veel te oneffen was en naar de Brico plan-it te rijden om een pot verf en een rollerke. *zucht*

Toppunt is dat je dat nog steeds ziet, die oneffenheden. Ik had maar niet zo cheap moeten willen zijn zekers? :( Ik heb nog wel een halve pot verf over hoor, zou dat beter worden met nog een laag?


De archiefmappen kreeg ik van de archivaris van onze school. Die lagen daar toch maar wat te liggen, kan ik ze beter nuttig besteden!
Nu ben ik alleen nog op zoek naar een tweede lading, want dit zijn er helaas nog niet genoeg om al mijn patronen in op te bergen. The search continues!

 Oh ja, en her en der moet ik ook nog een spatje verf verwijderen van de handvaten enzo ;)
 En nee, ik heb geen zin om reepjes papier te knippen die even lang zijn als dat mapje, zo werkt even goed! :p

En ja, er is een schuif voor meisjes en een schuif voor vrouwen en de derde schuif is voor jongens & uniseks. Ik kan er niks aan doen dat er veel meer meisjespatronen bestaan hè! :)

 Voila seh, nog zo'n vakantieprojectje waar ik fier op ben!

9 opmerkingen

 1. Wat een goed idee om zo je patronen op te bergen!
  Spuitverf (wat voor merk ook) is volgens mij sowieso minder goed dan een pot.
  Ik spoot een keer een metalen ikea ladenkast zilver. Nou dat ziet er niet uit. De verf zit er niet mooi op en beschadigd snel. Nou ja, een volgende keer doe ik dat anders.
  Jij hebt in ieder geval een mooie opbergruimte voor patronen!
  Groetjes stipjes en datjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalige kast!!!! Dat moet ik ook hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha super!
  Ik pinde ook ooit zo'n idee om mijn patronen op te bergen maar bij gebrek aan zo'n mapjes, steken ze hier in grote enveloppes (of mapjes en kartonnen 'boxen' afhankelijk van het patroon). Ook hier ongeveer dezelfde indeling 😉
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, dat is nog eens een plan! Maar al dat schilderwerk is wel minder ... Maar super idee om het zo op te bergen :-D
  Ik vind je kast echt goed gelukt! Maar inderdaad spuiten heeft een speciale techniek nodig om egaal te zijn, dan is schilderen sneller en mooier vaak. Maar dus, niets van aantrekken :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw!!! Wat een topidee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat handig zo'n kast! Heel mooi met die rode kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op marktplaats (NL) heb ik eens zitten speuren. Er staan er veel op! Zowel duur als goedkoop. Bij mn ouders in de buurt hebben ze een paar goedkope. Mn vader gaat er waarschijnlijk eentje voor mij ophalen :)

  BeantwoordenVerwijderen