Daltonmonster

Ik weet niet hoe dat komt, maar Noa heeft precies ALTIJD te weinig kleren. De ene week te weinig broekjes, de volgende week te weinig truitjes. Of misschien was ik te weinig, haha :)

In elk geval, dit monsterstofje van bij droomstoffen riep erom om verwerkt te worden tot nog een Daltonbroekje.
Het zit nog ruim, ik knipte iets tussen 80 en 86, maar dat maakt het nog eens extra baggy en dus comfortabel. Wat is er gemakkelijker voor een avontuurlijk kind dat de hele dag niets liever wil dan rechtstaan en rondstappen? (aan de hand nog wel hoor...)

Bijpassende effen truitjes vinden in geel of groen of andere mooie, felle kleuren blijkt echter niet zo'n gemakkelijke opgave te zijn. Als iemand de ultieme tip heeft die toch nog mooi is voor de portemonnee, mag je altijd iets laten weten. Ik heb in elk geval al wat effen tricot ingeslagen om er ook zelf te maken.

stof: droomstoffen, hier te koop
patroon: Dalton uit La Maison Victor, herfst 2014

7 opmerkingen

 1. Sjiek, dit wordt een toppertje in zijn kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!
  Effen felle kleuren was bij mij ook een probleem. Afgelopen zomer maakte ik wat vrolijke Domi broekjes, maar daar zocht ik wel felle shirts bij. Uiteindelijk vond mijn moeder ergens een paar (ik weet niet meer waar). En ik ben maar zelf gaan naaien. Bij zelf naaien kun je zelf de kwaliteit van de stof bepalen en veel t-shirtjes in de winkel vallen nogal eens tegen qua kwaliteit. Dus lekker zelf maken met effen stof en er eventueel nog een applicatie op strijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk! Ik ben ook helemaal weg van het stofje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig (en mooi) broekje is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Davina,
  Die is ZOOO geweldig! Nu ben ik ervan overtuigd om het ook als broekje te kunnen maken voor Lars. Het stofje ligt hier ook al tijdje op een projectje te wachten :)

  BeantwoordenVerwijderen