Louisajurk - failure...

Het patroon van de Louisajurk lag hier al lang in mijn archiefbakken. Té lang! Ik besloot om er eindelijk maar eens werk van te maken.
Teststofjes, daar ben ik zo niet voor, dus ineens het goede werk!
Ik kocht prachtige stof bij Stippeltje en ging op zoek naar bijpassende fournituren. Dat was NIET gemakkelijk!
Voeringstof kocht ik bij 't Ritske in Kapellen, evenals de gouden blinde rits en de knopen.
Gouddraad kocht ik bij Veritas.
De paspel kocht ik uiteindelijk bij Piekewieke. Hier ga ik meer komen! :)

Ik knipte een 92 uit 1 meter stof. Daarbij deed ik mijn uiterste best om de tekening te laten doorlopen op de zak (mislukking nummer 1). Ik knipte ook zo dat de tekening op het rugpand mooi zou aansluiten. (mislukking nummer 2).

Het was zo'n jurkje waarbij alles perfect moest lopen. En dat deed het niet... :(

In den beginne ging het al mis, toen ik mijn zakdeel bevestigde aan de onderkant van mijn voorpand. Hola pola, zo'n kort voorpand, dat kon toch niet! Lostornen dus, es goed nadenken en dan het licht zien. Hoera, redding nummer 1. De onderkant van het jurkje is de zak en dus niet gelijk aan de onderkant van het voorpand!

Die dikkere paspel was echt niet makkelijk om mee te werken en dus nu staat mijn zak zo wat schots, scheef én open... (mislukking nummer 3)

Ik waagde nog een allerlaatste poging om de tekening op het rugpand te laten doorlopen, maar stak daardoor mijn blinde rits er scheef in. (mislukking nummer 4).

Ben ik tevreden? Echt niet!
Zal Sam dit jurkje dragen? Ehm, JA!!! Het heeft me te veel moeite gekost om nu in de kast weg te hangen of om in de vuilbak te kieperen.

Ik knip binnenkort een tweede Louisa en ga dan alles goed doen wat ik vandaag fout deed, je zal wel zien!

Willen jullie nog fotootjes zien van mijn Louisa'tje? Allé dan, omdat ge 't zo lief vraagt... De kleuren zijn het beste op de tweede foto, ik ben nog altijd echt geen goede fotograaf, sorry daarvoor!
3 opmerkingen