naaien voor prematuurtjes in Gasthuisberg

Een tijdje geleden kwam er op een naaigroepje op Facebook een oproep of er mensen wilden naaien voor de prematuurtjes in Gasthuisberg. Ik twijfelde niet en reageerde meteen.
Lies Kortleven zet zich daar ook dit jaar weer voor in. Ze had een patroon voor een klein jurkje, een hemdje en voor de rest waren er dit jaar vooral dekentjes nodig.

Voor die dekentjes heb ik gisteren in elk geval mijn best gedaan. Ze moesten 55 op 55cm zijn, dus dat was een ideaal projectje om mijn nieuwe naaimachine mee te testen. De rechte steek en de zigzag werken alvast prima :) Er staan zo veel overlocksteken op dat ik niet wist welke te kiezen, hehe.

Gewoon twee stukken stof aan elkaar naaien, da's echt niet moeilijk he! Ik hoop met deze blogpost nog andere mensen te inspireren om hetzelfde te doen. Ze hadden dit jaar vooral dekentjes en dingen voor jongens nodig. De pdf-bestandjes voor het hemdje en het jurkje vind je op de Facebookgroep Swapperdeswap. En als je daar niet geraakt, mag je mij altijd mailen en dan stuur ik je ze met veel plezier door, samen met het adres van Lies om ze op te sturen.

Ik hoop dat deze dekentjes kunnen helpen om een knus nestje te vormen voor de kleine prutskes.
Lies, ze komen eraan!

Dit zijn er alvast 4 van de 5. Voor het vijfde had ik geen bijpassend stofje voor de achterkant, dus moest ik gisteren nog even een kussensloop gaan kopen in Zeeman. Die zal ik vanavond afmaken. 


3 opmerkingen

  1. zeer mooi, en je volgers kunnen voor de tutorial van de kleedjes ook op mijn blog eens kijken
    http://sasibeau.blogspot.be/2014/07/prematuurtjes.html

    BeantwoordenVerwijderen