last minute 'verzoekjes' van de schoonzus

Gisterenavond bezoek van de schoonzus. Of ik nog iets voor hen wilde maken. Ze vertrokken donderdag op reis en ze had nog graag wat dingetjes meegenomen. Als het niet lukte, geen probleem. Dan zou 't voor volgend jaar zijn...
Ik voelde de zachte dwang wel en begon dus vanmorgen vroeg te knippen.

1: een zakje voor de autootjes van Brent: even groot als een ander zakje dat ik al eens maakte, maar nu natuurlijk uit een autostofje. Bovenaan een koordje erin zodat hij het zelf dicht kon trekken: check!

2: een tasje zoals ik al eens eentje maakte, waar ze alle kabeltjes in willen bewaren, van opladers van tablets enzo: check!


Ik gebruikte het patroon van de 40 minute purse en maakte er nog zakjes in om kleine kabeltjes in te stoppen.

3: een klein ritstasje, A6-formaat voor kaartjes van een spelletje: check!

 En dan nu nog een oproep aan mijn medenaaisters: die ritstasjes, bovenaan is dat bij mij altijd minder breed als in 't midden of onderaan, omwille van die rits. Het ziet er vaak ook echt niet uit, kijk hier:

Kan ik dit nog op een andere manier oplossen dan daar flapjes rond te stikken met stof? Op deze manier kan mijn A6-formaat er bv. wel in, maar bovenaan moet dat toch eerst eventjes geplooid worden, want het is 2cm smaller daar.
Hulp zeer welkom!


6 opmerkingen

 1. Zou dit geen mooie oplossing zijn? http://multivroon.blogspot.nl/2012/11/ritstasje-gevoerd-en-met-verschoven-rits.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tasjes. Ik mis een tas voor laders hier, dat moet ik ook maar eens maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De handleiding uit zo geknipt. Echt ik heb sindsdien altijdperfecte hoekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent er nog al ingevlogen zeg!Toffe dingen gemaakt,je schoonzus zal content zijn.Ik kan je niet echt helpen ivm je rits/tasje dat smaller is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh, leuke zakjes! Ik zou ook nog eens zulke moeten maken :)

  BeantwoordenVerwijderen