een stoelkroon voor de LS2gether van deze maand!

"Een watte?" hoor ik sommigen onder jullie denken...
Ah, een stoelkroon, denken anderen (de kans is groot dat zij zelf juf zijn of er al eens eentje maakten voor een juf, haha)


Een stoelkroon is dus een kroon voor de stoel waar de jarige in de klas mag opzitten.
Bij de juf van Noa was dat een hoge, groene stoel van Ikea (deze). De juf ging dan ook gretig in op mijn vraag of ze nog iets kon gebruiken voor de klas. Ik maak liever iets waar de juf echt blij mee is dan dat ik de zoveelste doos chocolaatjes afgeef, of mok met 'liefste juf' op...


Ik baseerde me voor de afmetingen op de stoel die al in de klas stond en deed een wilde gok hoeveel cm ik er langs alle kanten nog bij zou moeten/kunnen doen opdat hij toch zichtbaar zou zijn achter het kind dat op de stoel zit, haha.


Voor de ene kant (ik zal maar niet van voorzijde/achterzijde spreken, zo kan de juf nog kiezen) gebruikte ik een stukje tafelzeil. Dat zou beter bestand zijn tegen vuile kleuterhandjes (ah ja, want: afwasbaar).

Ik naaide er allerlei prullaria op en aan die me aan feest deden denken. De flosjes en de letters haalde ik bij Veritas, de andere dingen zijn lintjes die ik op naaiweekend her en der schooide en dingen die ik thuis nog had liggen.


Aan de andere kant gebruikte ik een vrolijk Nijntjeskatoentje. De diertjes van de kleuterschool doen me altijd erg aan Nijntje denken.

De uitdagingen voor de Let's Stick Together challenge deze maand waren:
- maak iets voor een ander
OF
- verwerk minstens twee lappen in één kledingstuk

Ik denk dat ik met dit naaisel beide vakjes wel kan aanvinken. Het is geen kledingstuk, maar er zitten drie verschillende stofjes in en het is om cadeau te doen!


De andere deelneemsters van deze challenge vind je hier:
Sewing à la Carte, Girls in Uniform, Miel de Fleur, Gezien bij Justine,
Mamasasewing, Naaisdrovje!, Just Delphine, Nele

PS:
Patroon: zelf getekend
Stoffen: tafelzeil gekregen van Els, nijntjeskatoen van Pieke Wieke, zwart stofje is van een dekbedovertrek

5 opmerkingen

 1. Inderdaad, ik had er nog nooit van gehoord, maar dit is echt supertof! Misschien maak ik er wel eentje voor thuis :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cool! en superleuk versierd :) Juf zal blij zijn en alle kindjes die vanaf nu verjaren ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie de fiere gezichtjes van de kindjes al voor mij als ze op de verjaardagstroon mogen zitten. Je maakte niet alleen de juf blij, maar ook veel kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat stond ook op mijn juffen-lijst; een stoelkroon ;).
  Plezant exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk gevonden en inderdaad iets nuttig is altijd fijn om te geven

  BeantwoordenVerwijderen