waszakken

Of hoe ik af en toe eens naar mijn ventje luister, ook al is dit naaisel nu totaal niet aan de orde.

In de paasvakantie deden we wat uitstapjes met de kinderen. De eerste week mee op schoolkamp, de tweede week naar zee. Op dat moment rees de behoefte aan waszakken. We gebruikten op dat moment gewone vuilniszakken, maar zo'n mooie waszak per persoon, dat zou toch wel echt tof zijn. Manlief vond het ook en we spraken zo halvelings af dat ik die dan wel zou maken.

Deze week vertelde ik hem over mijn naaiplannen. Het woord 'waszak' werd daarin niet vermeld. Dus hij: 'Ah, ik dacht dat ge eerst die waszakken ging maken?!' En allee dan, om te bewijzen dat ik soms wel es gewoon doe wat hij zegt, vier waszakken. Eén voor elk lid van ons gezin. Ook al hebben we ze in 't kort echt nog niet nodig, tegen de volgende paasvakantie hoef ik ze alvast gewoon ergens uit de kast te nemen. En qua stofjes opwerken scoort dit wel goed, haha :D


Niet moeilijk te raden welke voor wie is, denk ik. :p


PS:
Patroon: ik las eerst deze blogpost door en deed er dan wat mijn eigen ding mee, zodat ik mijn stof ten volle kon gebruiken.
Stof: regenbogen: Droom / Studio Olive
         superhelden: ?
         matching marbles soft cactus: miss Anais
        

5 opmerkingen

 1. Hihi, ik schatte automatisch al in wie welke waszak zou hebben. Handig gerief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad wel handig. Ook super dat ze gewoon mee de was in kunnen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig om mee te nemen op reis! Meestal gebruik ik linnen zakjes (die je soms gratis krijgt in kledingwinkels). Maar deze zijn wel een stuk persoonlijker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan en dat komt echt van pas :) Mijn mama maakte voor elk kleinkind een waszak, en sindsdien werden die van Giel en Cas al bij elk logeerpartijtje (en bij de minibivak) gebruikt. Voor mij ook stukken gemakkelijker om erna de was te doen.

  BeantwoordenVerwijderen