Geluk van de week


Het geluksmoment van deze week is dat een collega mij tijdens het wachten op de klassenraden vroeg wat mijn geheim was, hoe ik dat allemaal deed, met al die extraatjes en dat ik precies zo veel energie had.

Ik voel me dit schooljaar op school (en ook daarbuiten uiteraard) alsof ik alles aankan. Ik heb echt een goed gevoel over mezelf (amai, dat klinkt stoeferig) en gooide me ook in allerlei avonturen. Dit laatste stuitte wel een beetje op gezeur van de wederhelft, maar hij ziet wel dat het mij gelukkig maakt.

Eind januari speelden we ons eerste schooltoneel, waarbij ik een beetje hielp met de regie en organisatie, waarvoor ik hielp met de kostuums, zorgde voor sponsoring en waarbij ik ook een toneelrol vertolkte. Dat was - achteraf gezien - misschien 'a bit much' maar als ik me ergens voor engageer, ga ik er ook volledig voor. De Klus van Sus was - gelukkig - een succes!

Dit jaar ben ik ook lid van de Pedagogische Raad. We komen een aantal keren samen en bespreken allerlei puntjes over de school. Dat vind ik eigenlijk leuker dan verwacht, het is fijn dat je zo als eerste op de hoogte bent van nieuwtjes en dat je ook mee mag beslissen over het reilen en zeilen van de school.

Ik probeer me ook in te zetten voor meer middagactiviteiten voor de leerlingen. Zo hielden we al een spelletjesmiddag en organiseerde ik ook een zoektocht waarbij ze cinematickets konden winnen.

Verder ging ik dus ook nog sporten (het eerste trimester zelfs twee à drie keren per week), organiseer ik naaidagen en naaiweekend, enzoverder.

In plaats van te stoppen na het denken 'eigenlijk zou dit wel tof zijn' of 'eigenlijk zou ik dat willen doen' probeer ik het ook gewoon op poten te zetten. Zo stond ik gisteren in de file en passeerde ik een bloemenwinkel. Ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om even te stoppen om een boeketje te kopen voor mijn zus en Nik, om hen te bedanken dat ze akkoord zijn met mijn 'master cleaning plan' en deze week dus ook serieus wat werk verzet hebben. Dus dat deed ik gewoon. Zij blij, ik blij.

Ik hoop dat ik jullie ook een beetje kan motiveren om die goede daad gewoon eens te doen. Om die persoon eens een complimentje of een cadeautje te geven, om jezelf eens goed te verwennen, ...

Go for it!

40 dagen bloggen: 18/40
skipdagen: 0/6

5 opmerkingen

 1. You rock! Fijn dat het allemaal gaat en kan! Geniet ervan, zou ik zo zeggen. Ik leerde afgelopen jaren 'neen' zeggen tegen energievreters en 'ja' tegen engergiegevers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit bracht een glimlach op mijn gezicht.
  Fijn om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk om te horen! Toen ik in het middelbaar zat was er een leerkracht die ook voor activiteiten zorgde over de middag (naast die van LO die ook af en toe eens iets deden) samen met leerlingen uit het 4de, 5de en 6de middelbaar, zelf hielp ik daar ook aan mee tijdens de laatste drie jaar en dat zijn nog altijd heel mooie herinneringen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zeg, zoveel positieve woorden! Bezig bijtje! Ik ben een beetje afwezig geweest, misschien vertelde je er al over maar ik ben erg curieus naar jouw "master cleaning plan", wat is dat precies?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat is gewoon een soort van lenteschoonmaak. Alles, maar dan ook alles suuuuuuuupergoed poetsen (bovenop de deuren, knopjes van het licht, tegels in de badkamer allemaal) gecombineerd met wat meubels wegdoen of van plaats veranderen :)

   Verwijderen