Voornemens 2018 - let's stick together

Marjolein deed ons weer nadenken. Ze vroeg ons om 12 voornemens te maken voor 2018, eentje voor elke maand. Eens ik aan die  lijst begon, raakte hij toch snel vol. En moest ik op het einde zelfs nog schrappen!

1. Een maand lang geen stof kopen
Lijkt me een duidelijk voornemen... Ik moet meer stofjes verwerken die in de kast liggen, zeker die halve metertjes, want die blijven opstapelen en ik kan er niet meer zo veel mee doen, lijkt me. Met stip op 1 staan ook de stofjes die ik kocht met een bepaald doel bv. een koalastofje omdat Sam in de koalaklas zit.


2. Niet meer voor Sam naaien
Sam heeft in deze kledingmaat kleren genoeg, waardoor ze normaalgezien tot het einde van dit schooljaar + de zomervakantie verder moet kunnen. Daarna start ze het eerste leerjaar en daar zal ze een uniform moeten dragen. Voorlopig dus geen dochternaaisels. Dat gaat echt een moeilijke worden. *slik*


3. Een broek voor mezelf maken
Na de broek uit 200 rokken en broeken, was ik niet zo tevreden over de blinde rits vooraan en ik ging op zoek naar een ander broekenpatroon. Dat patroon + de stof kocht ik op ons naaiweekend bij Babarum. Ook jeans heb ik al een tijdje geleden gekocht, voor een broek, maar dat patroon moet ik me nog aanschaffen. Twee broeken op de planning dus, ik hoop er daar minstens 1 van te kunnen maken.


 
4. 600 volgers krijgen
Dit is een moeilijke, omdat ik die niet zelf in de hand heb natuurlijk...
Op 1 mei 2017 bereikte ik de kaap van 500 volgers via Bloglovin. Ondertussen staat de teller op 572. Misschien wat ijdele hoop, maar ik hoop toch aan die 600 te geraken tegen eind 2018.


5.  Samen naaien
In 2018 heb ik besloten om eens te experimenteren met het organiseren van naaidagen. Op 14/1 gaat er een naaidag door in Edegem (voor zij die er nog niets van hoorden, je kan je nog inschrijven, via een mailtje) en op 17/3 in Merksem. Die laatste is al volzet. Als dat organiseren meevalt, kan ik dat misschien wel es vaker doen. Het is dat ik al 3 naaiweekends per jaar doe, waarvan ik er 1 organiseer voor een beperkte groep. Dat organiseren zit me wel in het bloed en doe ik ook graag.


6. Sew Challenge heropstarten
Zij die lid zijn van de FBgroep Blogmeet en Sew Challenge lazen ongetwijfeld al dat ik na de vorige editie niet zo veel zin had om er nog eentje te organiseren. Ik wind me te veel op in mensen die niet op tijd klaar zijn. Ik probeer elke keer een overzicht te plaatsen, alles in goede banen te leiden, en daar kruipt toch elke keer weer meer tijd in dan je denkt, en er zijn altijd mensen die niet klaar raken en ik kan dat moeilijk loskoppelen. Zeker in de editie waarin ik voor sponsoring had gezorgd, vond ik dat heel unfair t.o.v. de sponsors.
Zoals het er nu uitziet, zal er al een Sew Challenge zijn in februari en in april. :) Voor die van februari kan je je nog inschrijven tot en met morgen in de facebookgroep.7. 'Meer volwassen' naaien en bloggen
Veel kleine projecten gaan nu wegvallen, aangezien ik voor Sam voorlopig niet meer ga naaien en Noa dingen genoeg heeft. Tijd om dus eens wat moeilijkere projecten te starten (een broek voor mezelf, een ingewikkelde tas, een winterjas...) die niet op één avond genaaid zijn, maar waar ik wel veel voldoening uit kan halen. Ik heb de afgelopen weken vooral genaaid voor ons schooltoneel, dus het is weer dringend tijd voor wat selfish sewing!
Dit voornemen was eerst 'elke week 1 blogbericht publiceren', maar aangezien ik nu wat grotere projecten ga aanvangen, zal me dat niet lukken. Het bloggen zal dus wat op een lager pitje gezet worden, maar de berichten zelf zullen hopelijk meer de moeite zijn.


8. Fourniturenbakken uitmesten
In mijn kast met stoffen staan onderaan ook een aantal bakken met fournituren die dringend eens opnieuw op orde moeten gezet worden. Kleine inventaris opmaken, op elke bak blaadje plakken met wat erin zit, en dingen weggooien die ik toch niet ga gebruiken. Of elders stockeren om eens weg te geven ofzo.


9. 'Naaikamer' functioneler inrichten
Sinds mijn zus terug tijdens de week bij ons woont, moest ik 'mijn naaikamer' weer anders inrichten, aangezien het zetelbed nu permanent als bed staat, er wat meubels bij moesten en ik heel wat kastruimte moest inleveren. Nu is de kamer niet echt functioneel omdat ik niet alles binnen handbereik heb. Daar wil ik nog wel eens goed over nadenken.

Ik tikte ondertussen al een tweedehands blauw Raskog roltafeltje op de kop. Dat zal zeker kunnen helpen aan alles bij de hand hebben op het moment dat ik het nodig heb.

10. Meer effen stof kopen
Mijn ventje vindt dat ik voor mezelf (en voor de kindjes ook) meer effen stof moet kopen zodat het makkelijker te combineren valt. Ik ga akkoord. Hij wil ook graag dat ik voor mezelf een zwarte jurk maak, maar ik twijfel. Zwart staat nu eenmaal niet op mijn kleurenkaart, aangezien ik een lentetype ben. Hij blijft volharden, en zeggen dat iedereen met zwart staat. Wat denken jullie?


11. Een winterjas voor mezelf maken
Het patroon kocht ik al en liet ik printen op A0. De stof kocht ik ook al. Maar dat patroon overnemen, dat deed ik nog niet. Work in progress dus. Maar straks is de winter voorbij... De jas staat gepland op de naaidag op 14/1. Hopelijk krijg ik daartegen alles geknipt en voorbereid.


12. Vijf ongebruikte patronen maken
Ook mijn dossierkast met patronen puilt uit. De eerste 150 dossiermappen die ik ervoor kocht, zijn al gevuld. *slik*. Hoog tijd dus om de ongebruikte patronen (of patronenboeken) eens te doorbladeren. Zeker een moeilijke, als ik voornemen 2 in acht moet nemen. Want ik heb echt nog veel ongebruikte patronen voor meisjes...


Ik wil dit overzicht nog eens bovenhalen op 1 april, 1 juli, 1 oktober en 31 december, om te kijken welke dingen ik kan afvinken.

Wat vinden jullie van mijn voornemens? Welke lijken jullie het makkelijkst haalbaar? Welke ga ik niet halen, denk je?
En welke voornemens maakten jullie voor 2018?

Ook deze mensen posten vandaag over hun goede voornemens: 


 
16 opmerkingen

 1. Wauw een hele lijst voornemens, er zijn er enkele bij die ik ook wel zou moeten toevoegen aan mijn lijst. Organisatie van naairuimte (al heb ik niet echt een aparte ruimte) en materiaal (vooral dat!!), die ga ik ook noteren, al ben ik er al wat mee bezig doordat we onze zolder inrichten. een uitdaging!
  ik heb ook een verzoekje gestuurd voor Sew Challenge :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een mooie lijst!
  Ook bij jou herken ik een paar puntjes die er bij mij ook op staan ;-), ik ben dus zelf ook heel benieuwd of we in alles gaan slagen.
  Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indrukwekkend lijstje! Eerst dacht ik dat je helemaal geen stof meer ging kopen, en daar viel mijn mond van open ... tot ik zag dat het 'maar' over 1 maand gaat: yes, you can! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zo leuk om te lezen hoe iedereen die deelneemt aan de 2018 uitdaging de punten invult. Iedereen stoeit met zijn stoffen en patronen voorraad, kamertjes en stofkasten die opgeruimd en georganiseerd moeten worden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi lijstje. Ik hield het wat bescheidener, mezelf kennende wordt het anders toch een flop. Jammer van het uniform voor de dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie voornemens. Ik zie er op het eerste zicht meteen al die je zeker zal halen. En ik ben super benieuwd naar jouw naaijaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie lijst van voornemens. Ik denk wel dat je met zwart mooi zal staan, enkel zou je het kunnen accentueren met een kleurtje dat jij heel mooi vindt. Zodat het draagbaar is voor je? Je gaat zeker die 600 halen. Jouw kennende. Go for it

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke voornemens. Go for it! Ik ben alvast mega benieuwd naar je nieuwe creaties. Oh en volger bij, check!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke lijst, stevige lijst ... enkele dingen komen bij mij ook terug. Vooral die ongebruikte patronen en die stapel stof (haha). Een goed idee om je lijst op enkele momenten tijdens het jaar nog eens boven te halen , dat idee ga ik gebruiken denk ik. Veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was mij precies helemaal ontgaan dat dat 12 voornemens moesten zijn... allé, ik ben weer eens gebuisd dus #schaterlach. Er zijn er een aantal waar ik met veel plezier uitkijk naar het resultaat (die broek, écht, torenhoge bewondering voor mensen die broeken maken!) - en nee, ik ben het niet eens met je teerbeminde; niet iedereen 'staat' met zwart.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, jij maakt het jezelf wel helemaal niet gemakkelijk, veel succes! Enne, als je het patroon op A0 liet printen, kan je het dan niet gewoon uitknippen ipv overtekenen? Dat vind ik net het gemak van pdf patronen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OMG de tip van het jaar, uitknippen i.p.v. overtekenen! Dat bespaarde me vanmiddag héél wat kopzorgen, Joke! 1000 x dank!

   Verwijderen
 12. Wauw wat een lijst!! Ik ben benieuwd nr de vordering vd jas zondag �� Jammer dat de naaidag in maart al volzet is, kan ik op de reservelijst ��?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Veel succes, 't is zeker een uitdagende lijst!

  Dat gaat wennen worden om minder voor Sam te naaien! Maar wel leuk dat je nu meer voor jezelf zal kunnen maken!

  Zelf doe ik niet mee aan de voornemens omdat ik mezelf geen druk wil opleggen en vanaf dat ik bepaalde dingen moet of net niet mag, gaat dat wringen :D Ik probeer gewoon met goesting te naaien en met gezond verstand te kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Veel succes met de voornemens !!
  En als je een patroon zoekt voor een jeansbroek, recent kwam er een Ottobre family uit, met toffe patronen voor heren en dames. En er zit een jeansbroek bij, die ik ga maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amai, da's een hele boterham! Dat van die effen stoffen heb ik hier ook al vaak bedacht, maar tot nu toe is het vooral bij "denken" gebleven. Verder ben ik ook heel benieuwd naar je broeken, want daar zou ik zelf ook eens graag aan willen beginnen

  BeantwoordenVerwijderen