wat herfstige truitjes voor mezelf

Van de voor mij al heel erg bekende Ottobre Workshop 303 maakte ik voor deze herfst / winter voor mezelf nog 3 longsleeves.De eerste maakte ik met glitter sweat van bij Madeline de Stoffenmadam. De stof rekt heel erg weinig, dus ik moet er mezelf wel wat inwurmen, maar eens aan, zit ze goed.
Met de halsboord had ik bij deze wat problemen, ook weer omwille van het weinig rekken van de stof. Ik moest de eerste halsboord lostornen wegens te lubberig, maar dat was zo'n enorm werk (ik had al netjes geoverlockt en al) dat ik hem maar gewoon wegknipte en er een breder 2e exemplaar aan zette. 't Is eens een keer wat anders he :)Voor de tweede gebruikte ik okergele french terry van bij Droomstoffen. Zooo lekker zacht, amai, die gaat veel gedragen worden, daar ben ik nu al zeker van :)

Bij deze is het halsboordje precies wat smaller uitgevallen, dus maakte ik hier geen V'tje van. Nu is het eerder een afgeronde V-hals. De derde werd een klassieker, uit prachtige petrolblauwe de luxe tricot van bij Droomstoffen. Hier ging de halsboord wel goed, inclusief mooi V'tje. Ook de stof voelt zalig aan, stevig en toch zacht.


En zo is mijn kast weer drie truitjes rijker voor het najaar.

PS:
Patroon: Ottobre Workshop 303
Stof: Madeline de Stoffenmadam & Droomstoffen

9 opmerkingen

 1. Leuk patroontje. Ik hoop dat het ergens nog verkrijgbaar is, want ben al enige tijd opzoek naar iets als deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat je drie halsboordjes anders zijn, vind ik een dikke plus! Niet alleen drie andere truitjes, maar drie verschillende ook nog :-). Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, 3 keer hetzelfde en toch 3 keer anders :)
  Heb ook een trui in glittersweat gemaakt en het is elke keer een strijd om hem aan te krijgen :p Maar eens aan zit ie inderdaad keigoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel tof! zoiets komt altijd van pas, en je koos prachtige kleuren vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtig, dat zien mij er truitjes uit die vaak gedragen gaan worden

  BeantwoordenVerwijderen