creatie 100 = creatie 1

't Is te zeggen, creatie nummer 100 van 2015 is tevens creatie 1 voor manlief, het strikje dat ik maakte voor Noa zijn doop niet meegerekend.
Met een beetje schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat dit item al lang op de planning stond en dat de stoffen ook al lang in mijn bakken lagen. Maar toen werd het zomer en warm en helemaal geen weer om een winterse trui te maken. Nu dus weer wel :)

Ik gebruikte het patroon van de Chess Sweater uit LMV, maar moest veel aanpassen, aangezien mijn man niet het 'standaardmodel' is. Ik tekende een L in alle patroondelen. Bij de voorpanden tekende ik echter nog geen naadwaarde en ik paste het patroonpapier op hem. Even rekenen leverde algauw op dat ik in de zijnaad overal nog 2cm extra moest knippen.


De lengte van de mouwen was veel te lang, daar moest ik 3cm afknippen en de mouwboorden heb ik zelfs niet geknipt, dus de originele mouwen zonder mouwboord zijn gewoon omgezoomd.

Ook de zoomboord is anders. Ik knipte van het voorpand zo'n 5cm af en zette dan maar de helft van de hoogte van de zoomboord aan, ook op vraag van de man, die aan de kleine kant is.
Voor hem zit het nu perfect, zegt hij, dus dat maakt mij ineens ook tevreden.


stof: Hoogboomsesteenweg, Kapellen
patroon: Chess Sweater, LMV

2 opmerkingen