tafeltent - tussenstand

Ik las het al op verschillende blogs; zo'n tafeltent is een hels karwei! En ik ondervind het ook aan den lijve... Het ziet er allemaal veel eenvoudiger uit dan het is, tot je eraan bezig bent en het echt netjes wil doen!

Voorlopige tussenstand dan maar:
pand 1 met 'deur' is klaar. Links van de deur een brievenbus (met echt gat) en rechts een belletje dat ik kreeg van vriendin Katrien :) De deur is biais rondomrond zodat het in het tentje nog redelijk donker blijft aan die kant. Helemaal dicht is het niet. Door het gewicht blijft dat toch een beetje openstaan.


pand 2 is ook klaar: dicht pand met applicaties. De applicaties die je ziet bevestigde ik allemaal eerst met vliesofix (plakvlieseline) om er daarna langs de randjes nog met een zigzagsteek over te gaan op kleine steeklengte. Dat is het meest arbeidsintensieve karwei! Er komt misschien nog een strook gras onder zoals bij pand 3 en 4, maar dat zal ervanaf hangen hoeveel ik nog over heb van de groene stof.

pand 3 hoop ik vandaag klaar te hebben. Heb echt gesukkeld met de biais rond de vensters, hopelijk gaat het bij pand 4 wel vlot, aangezien ik eindelijk een link heb gevonden hoe ik dat het beste proper afwerk.
Vandaag dus nog de bloemen (bloempotten, steeltjes en bloemblaadjes) vastnaaien, de uiltjes vastzetten en als laatste de vlaggenlijn vasthangen.

Wat vinden jullie er tot nu toe al van? Stoort het niet dat die uilen op de grond zitten? Ze kijken wel zo lief naar elkaar he :)

Wish me luck! De streefdatum was eind juli, dus dat komt echt al wel dichtbij!

7 opmerkingen

 1. Het is supermooi!! En het stoort helemaal niet dat die uilen op de grond zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een tafeltent... Ja, dat is een flinke klus! Ik maakte er drie, voor neefjes, nichtjes en vriendin, maar zoveel werk als jij er van maakt.... Respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai dat wordt een super mooie tafeltent!Mij stoort het niet dat de uilen op de grond zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, al die details! Ze zullen er in ieder geval veel plezier mee hebben. De uilen staan goed vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja veel werk he?
  Ik heb de applicaties ook allemaal met dubbelzijdig plakvlieseline gedaan en daarna nog gestikt met de machine (en deels met de hand).
  De ramen heb ik iets anders gedaan, deur en brievenbus ook.
  ziet er vrolijk uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jah, definitief, dankzij jouw blog, ook aan gaan geloven, vind het te gaaf om niet te doen, dank je wel voor het delen van jouw ervaringen enne ik ben benieuwd hoe het er uit ziet als het af is!

  May Cet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, respect! T staat hier ook op het programma maar zal voor euh...ooit eens zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen