stoffen hoes voor Ikea-waszak

Een aantal jaren geleden kochten we zeer praktische waszakken in Ikea. Voor diegenen die ze niet kennen, zulke exemplaren:
Zeer praktisch, dat moet ik toegeven. Maar ik vond die plastic zo onhygiƫnisch... En vooral nadat Sam besloten had om daar wat in te spelen met lege (maar toch niet helemaal) flessen van cola enzo :s Je kan daar wel met een vod door, maar ik vond dat niet volstaan. Ik had behoefte aan een stoffen hoes, die ik af en toe eens mee in het wasmachine kon gooien.

Daarom ging ik op zoek naar iemand die al eens een stoffen variant maakte, en die vond ik, namelijk mamakers. (spreek uit: mama-kers)

Ik maakte dankbaar gebruik van haar tutorial, voor het eerste stikte ik een Engelse naad (nog nooit van gehoord voordien!). Enkel vond ik de zijkanten wat loshangen, dus daar stikte ik achteraf nog een neepje in.

Er staat hier nog zo'n plastic geval te wachten, dus ik ga daar proberen de zijkanten iets minder breed te nemen, of de snaps wat meer aan de kant te plaatsen om het strak te trekken. Of allebei :)

stof: Kringloopwinkel (oud gordijn): €12
kamsnaps: besteld in doos via Dawanda
biais: 't Ritske, Kapellen

3 opmerkingen