Lux jurk voor mezelf

 Ik was zo jaloers op de lange jurk die ik voor Sam maakte, dat ik van hetzelfde stofje nog 1m80 bijkocht en er voor mezelf deze Lux jurk uit maakte, die ook al lang op de planning stond.


Ik knipte de maxi-jurk, maar de lengte was eigenlijk te kort om echt een lange jurk te zijn. Ik speldde om, nog wat en nog wat en deed uiteindelijk 10cm van de originele lengte af.

Zo ziet de jurk er toch een beetje sportiever uit, en met sneakers eronder moet ik mijn naaivriendinnen gelijk geven: 't is zo beter!

Ik draag de jurk heel graag! Het elastiek prikte in het begin wel wat, maar ondertussen ben ik het precies al gewoon...  Ik denk dat er zo nog wel een jurk aankomt, ze zit heerlijk en is gemakkelijk in de zomer. Lekker luchtig en toch fatsoenlijk gekleed.


PS:
Patroon: Lux jurk van Bel'etoile
Stof: Olive

8 opmerkingen

 1. Ik ben dol op jurken en vind deze ook erg mooi. Hij lijkt me heerlijk zitten. Het enige nadeel voor mij is de taille halverwege. Dat vind ik dan weer niet zo fijn zitten tegen de huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een toffe lengte. Ik maakte ze nog nooit lang voor mij, maar de jouwe geeft me inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi geworden! Ik moet omwille van doorzichtigheid een onderkleedje onder mijn lux dragen, maar door de elastiek vind ik dat niet zo erg, zo vermijd ik direct ook het prikkende gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een mooie Lux jurk! Hier ligt het patroon al maanden onaangeroerd! Moeilijk om te maken? Tof stofje gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie Lux !! En dat tasje past er perfect bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooi gemaakt en lange jurken staan jou zo goed! Een vraagje: is de stof niet doorzichtig? Met andere woorden: moest je de jurk niet voeren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Zie je mijn onderbroek misschien? :p Haha, nee niet doorzichtig hoor. Mooie kwaliteit van stof ook.

   Verwijderen