Vlaanderen naait sponsen shortjes

Mijn klein ventje had nog nieuwe shortjes nodig. Een meisje kan je zowel short, rokje als jurkje aandoen, maar bij een jongen zijn bij zomerse temperaturen alleen shorten aan de orde.

Ik probeerde, na mijn 3 Domi's, eens een ander patroon uit, gewoon kwestie van niet 15 dezelfde broekjes in de kast te hebben liggen.

Tijdens het oplijsten van patronen voor shorten die ik al eens had gemaakt, stuitte ik op het gratis patroon voor een sponsen shortje van de Stoffenfee, 5 jaar geleden gepubliceerd op Vlaanderen naait.
Ik gokte op maat 92/98 en gokte juist. De shortjes zitten op dit moment echt als gegoten, joepie!

Oei, er komt een haai uit zijn poep :p

Daar zijn de grote haaien!

Allee, 3 + 4 is 7... Ik zette alvast op mijn 'te proberen' lijstje ook de Noa pants (ah ja!) en de Cyriel short uit lmv. Of kennen jullie nog andere leuke - gratis - naaipatronen voor shortjes?


 PS:
Patroon: gratis patroon voor sponsen shortjes van Vlaanderen naait
Stoffen: - de haaien (en ook het effen gele broekje waar ik een walvis op streek): couponnetje van  Finch Fabrics:  de Stoffenstraat
             - spons met auto's: titatimi
             -  lichtblauw: see you at six mistblauw (overschotje van deze Cobalt)

7 opmerkingen

 1. Tof! Helemaal klaar voor de zomer!

  De Pippa pants van Emma & Mona is ook geschikt voor jongens :) De Cyriel is hier de absolute favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die maakte ik vorig jaar een paar keer, die Pippa, maar vond ze breed uitvallen...

   Verwijderen
 2. De Cyriel uit LMV is hier een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, die zijn ook leuk, maar ik koop er liever niet nog een nieuw patroon voor aan... Sew with what you have doe ik hier! =)

   Verwijderen
 4. Hier staan Pimmekes op de planning. Al die shortjes met bermuda-lengte kan ik hier sowieso niet maken, een short moet echt kort zijn. Dus als je nog tips heb daarvoor, ik hoor ze graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier fan van Pim voor de jongste zoon en Cyriel voor de oudste. Precies niet bijster origineel als ik de reacties hier lees, maar t moet zijn dat t goed is!

  BeantwoordenVerwijderen