Stik Belgique: Antoinette jurk


De Antoinette jurk, voor zij onder ons die al langer naaien, een herkenbaar jurkje. Voor zij die nog niet zo lang naaien, een onbekend patroon.

Ideaal om eens vanonder het stof te halen en weer meer bekendheid te geven, dacht ik zo. En wie weet, als we nu massaal smeken om het patroon terug op de markt te brengen, dat dat nog wel gebeurt? Hoop doet leven, in elk geval. En ik hoop, hard. Jullie ook?
Ik gebruikte twee stofjes die ik gesponsord kreeg van op ons Sew Naaiz naaweekend. Dit jurkje kostte mij dus enkel wat paspel en een rits, haha.

 Aangezien het nu niet echt weer is voor jurkjes met zonder mouwen (bewust zo geschreven) gaf ik Sam er een kousenbroek en botten onder. Met een simpel zwart vestje kan het dus ook nog gedragen worden voor een kerstfeestje, ofzo. Feestelijk, is het in elk geval!


De Antoinette werd helemaal gevoerd. Het lijfje voeren staat heel duidelijk in de werkomschrijving uitgelegd, en ook de rok voerde ik, omdat ik een beetje schrik had dat het groene stofje te hard ging plakken aan een kousenbroek.

De achterkant heeft een speciale uitsnijding, en valt ook heel mooi.

Meer info over het patroon? 
In 2012 bracht Nele van Spiegelstiksels, het patroon op de markt voor Van Katoen, om te worden verkocht voor het goede doel. Na die verkoopperiode verdween het patroon van het internet.
Ik kreeg het in mijn prille naaicarrière doorgestuurd van iemand. Toen wist ik nog niks van naaien, en dus ook niet dat patronenmaaksters hard werken voor zo'n patroon.
Bij deze: Nele, breng je het patroon niet opnieuw uit? Dan kan ik mijn deel alvast storten. :)
*kijk naar dat lieve gezichtje* Alsjeblieft? ...


Wat denken jullie? Zou jij het patroon aankopen?


Deze week is er via Flaflinko een giveaway van:
- een patroon van Mind The Whale
- een patroon Roxy van Rozy Serial Bagmakers
- een stoffenpakket van Babarum

klik op deze link om deel te nemen: a Rafflecopter giveaway

Andere Stik Belgique blogsters deze week zijn:
LarthMagnifieka - Noortjeprullemie - Made by Caro - Babarum - Serial bagmakers

11 opmerkingen

 1. Oh wauw, de jurk is prachtig. De dochter staat er geweldig mee. En idd, opnieuw het patroon uitbrengen, ik mis die nog in mijn collectie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kocht het patroon toen en maakte er sindsdien al 2. Een toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een hele leuke, mooie stofjes ook en super dat je enkel de rits en de paspel moest betalen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stem voor de terugkeer van Antoinette! Zeer mooi. 't Was een van de eerste jurkjes die ik voor Lara naaide 5 jaar geleden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik stem ook voor de terugkeer van het patroon.
  Ik naaide toen nog niet dus ik heb dat compleet gemist :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Antoinette heb ik ook nog liggen. Nog nooit gemaakt en idd zo een mooi patroon! Tijd dat het heruitgebracht wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om die nog eens te zien passeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het patroon ligt hier ook in de kast, jammer genoeg zijn mijn kinders intussen te groot. Dus ik schreeuw van: Ja, breng het nog eens uit, en dan ook graag twee maatjes groter. Met puppy-oogjes en al!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik startte ook na de hoogdagen van Van Katoen, maar sta nog steeds in bewondering voor de mooie snit van het patroontje (dat ruggetje!). Anders snap ik Nele ook wel :).
  Het is wat het is, en ik zie een ongelooflijk mooie jongedame in een mooie jurk ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap kleedje, dat ruggetje is zo schoon! Ik heb het patroon wel eens zien passeren, maar toen dit uitkwam zoveel jaren geleden kon ik in ieder geval nog langs geen kanten naaien! :-):-)

  BeantwoordenVerwijderen